Met dit ijskoffie recept maak jij zelf een heerlijke Frosty Salted Caramel ijkoffie

 

Wil jij een keer iets speciaals maken van je ijskoffie? Volg dan dit recept om binnen een handomdraai een heerlijke Frosty Salted Caramel ijskoffie op tafel te kunnen zetten. Trakteer jezelf met dit recept op een heerlijke verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Droom weg bij de romige smaak en waan jezelf voor een moment in een waar vakantieoord.

In de warme zomermaanden heb je misschien niet altijd zin in een warme kop koffie. In dat geval biedt een verfrissende ijskoffie de uitkomst! Er zijn verschillende smaken Douwe Egberts ijskoffie te verkrijgen, variërend van Ice Macchiato tot Ice Skinny Latte. Indien gekoeld, zijn de ijskoffies direct klaar om gedronken te worden.

Trakteer jezelf! 

Wil je jezelf eens echt trakteren? Dan zijn er ook vele lekkere ijskoffie recepten te vinden. Zo kun je eindeloos blijven variëren met de verschillende smaken D.E ijskoffie. In dit ijskoffie recept leggen wij je graag uit hoe je zelf je D.E Ice Cappuccino kunt omtoveren tot een heerlijke Frosty Salted Caramel ijskoffie.

Voor dit ijskoffie recept gebruik je een blikje ijskoude D.E Ice Cappuccino. Je vindt dit product in het houdbare zuivel schap van jouw supermarkt.

 

Wat heb je nodig voor dit ijskoffie recept?

Ingrediënten:                            Salted_caramel_ijskoffie_500x783.png                

  • 1 blikje ijskoude Douwe Egberts Ice Cappuccino
  • 20 ml karamelsiroop (Douwe Egberts karamelsiroop is te vinden in het koffieschap)
  • Slagroom
  • Karamelsaus
  • Snufje zeezoutvlokken

 

De ingrediënten van dit recept zijn voldoende voor één glas ijskoffie. Natuurlijk kun je de hoeveelheden in het recept zelf aanpassen indien je meerdere wilt maken. Heb je alle ingrediënten in huis? Dan bereid je het recept op de volgende manier:

  1. Schenk 20 ml karamelsiroop in een glas en schenk de ijskoude Douwe Egberts Ice Cappuccino erbij.
  2. Roer de siroop goed door de ijskoffie.
  3. Spuit een grote toef slagroom op de ijskoffie.
  4. Garneer het geheel met wat karamelsaus.
  5. Strooi hier enkele zeezoutvlokken over. De Frosty Salted ijskoffie is klaar om te serveren!

 

IJskoffie Tip

Je kunt aan het recept voor de Frosty Salted Caramel ijskoffie natuurlijk ook ijsklontjes toevoegen om ervoor te zorgen dat je ijskoffie nog langer lekker koud blijft. Met normale ijsklontjes wordt de ijskoffie milder van smaak en dat is natuurlijk jammer. Om dit te voorkomen kun je ijskoffie-klontjes gebruiken. Deze kun je gemakkelijk zelf maken. Schenk hiervoor een blikje D.E Ice Cappuccino in een ijsblokjestray en laat dit een nacht in de vriezer staan. Voeg vervolgens deze ijsblokjes toe in stap 2 van het ijskoffie recept en maak je Frosty Salted Caramel ijskoffie nog lekkerder.

Wil je meer recepten uitproberen of op de hoogte blijven van de nieuwste producten van Douwe Egberts, schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast kan je hier meerdere recepten vinden met heerlijke koffie, succes!

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.