Koekje bij de koffie? Probeer eens het recept voor de Oreo®* IJskoffie!


Een bitterbal eet je met mosterd, bij een lekkere stamppot hoort rookworst en de combinatie karamel met zeezout is ook niet meer weg te denken. Sommige dingen horen nou eenmaal bij elkaar. Zo ook, een kopje koffie met een koekje. Het koekje bij een warme kop koffie is immens populair. Maar hoe zit dat bij de koude variant, ijskoffie? Dat leggen we je in dit artikel uit. Daarnaast vind je in dit artikel ook een recept voor een Oreo®* ijskoffie. Een heerlijke twist voor het serveren van een koekje bij je ijskoffie!

Koffie met een koekje

Waar komt de combinatie van een koekje bij de koffie vandaan? De smaak van koffie kan sterk variëren, maar is doorgaans bitter met een zuur randje. Het zoete van een koekje vult dit smaakpallet daarin goed aan. De bittere smaak van koffie komt sterker naar voren zodra de koffie koud is. Om die reden smaakt een zoete toon nog beter in ijskoffie! Een leuke manier om hier zelf mee te experimenteren is door het koekje een keer niet naast de koffie te serveren, maar in de koffie! Probeer bijvoorbeeld een keer het volgende recept voor een Oreo®* IJskoffie!

Oreo®* IJskoffie

Het recept voor deze ijskoffie is te bereiden in ongeveer 5 minuten. Je hebt voor 1 glas ijskoffie de volgende ingrediënten nodig:

Verder heb je voor dit ijskoffie recept het volgende nodig:

  • 1 hoog glas
  • Staafmixer of blender


De bereiding van dit ijskoffie recept gaat als volgt:

Doe de D.E Ice Macchiato in een blender of mix met een staafmixer tot de ijskoffie licht schuimig wordt. Giet de ijskoffie vervolgens in een hoog glas en voeg eventueel nog ijsblokjes toe. Spuit vervolgens een mooie toef slagroom op de ijskoffie. Tenslotte, verkruimel de Oreo®* koekjes en strooi de kruimels over de slagroom. Voilà, je ijskoffie is klaar om geserveerd te worden! Geniet ervan!


*Merk van een derde partij die niet verbonden is met JACOBS DOUWE EGBERTS.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.