Cappuccino

Een cappuccino is misschien wel de bekendste koffievariatie met melk in Nederland. Toch wordt deze koffiesoort op verschillende manieren bereid. Het verschil zit hem in de sterkte van de koffie, de hoeveelheid melk en de hoeveelheid schuim. Hoe maak je de perfecte cappuccino?

Wat is een cappuccino?

Wenen claimt de oorsprong van de cappuccino. De naam is dan ook afkomstig van ‘Kapuziner Kaffee’. Toch is cappuccino voor ons een Italiaanse koffie; in Italië wordt deze alleen in de ochtend gedronken. In Nederland kennen we cappuccino al vrij lang en drinken we deze de hele dag door. Een perfecte cappuccino is 1/3 espresso met 1/3 warme melk en 1/3 melkschuim. Gebruik voor jouw heerlijke cappuccino bijvoorbeeld Douwe Egberts Espresso Bonen of Douwe Egberts Intens Bonen.

Cappuccino of koffie verkeerd?

Cappuccino en koffie verkeerd worden nogal eens door elkaar gehaald. Het grote verschil tussen deze twee soorten zit hem in de melk. In tegenstelling tot bij een cappuccino wordt bij een koffie verkeerd nauwelijks schuim gebruikt. De samenstelling van een koffie verkeerd is dus 1/3 espresso en 2/3 warme melk.

Hoe maak je de perfecte cappuccino?

Gebruik volle melk voor een goede, stevige schuimlaag op je cappuccino en word een echte koffiemaster. Hieronder lees je hoe je een echte Italiaanse cappuccino maakt.

 

1 Maal de koffiebonen op een fijne maalstand.

2 Stel de koffiesterkte in richting maximale stand.

3 Schuim volle melk op, bijvoorbeeld met een melkopschuimer.

4 Zet de espresso.

5 Schenk de verwarmde melk en het melkschuim bij de espresso.

 

Een cappuccino is in Nederland een heel bekende en geliefde koffievariatie. Ben je er nog niet achter wat jouw favoriete koffievariant is? Doe dan onze smaaktest! Binnen de kortste keren maak je heerlijke koffievarianten voor jezelf en je geliefden.

 

Wil je meer weten over Douwe Egberts koffiebonen en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.