Lungo

De soorten koffie je in een koffietentje kunt bestellen, zijn niet meer op twee handen te tellen. Zo kun je elke keer genieten van een andere smaakbeleving. Thuis kan dit gelukkig ook, met de koffiebonen van Douwe Egberts. Probeer bijvoorbeeld eens een café lungo, een wat grotere, heerlijk smaakvolle koffie.

Wat is lungo koffie?

De koffiesoort lungo dankt zijn naam aan de tijd die het kost om hem te maken. Lungo is namelijk Italiaans voor ‘lang’. Lungo is als het ware een lange espresso. Voor de bereiding van een lungo gebruik je dan ook dezelfde hoeveelheid koffie als bij een espresso.

Café lungo of espresso?

Het verschil tussen een koffie lungo en een espresso zit in de hoeveelheid water. Voor een lungo raden we aan om twee keer zoveel water te gebruiken als bij een espresso. Dat betekent natuurlijk ook een groter kopje. Ook kun je de koffie beter wat grover malen, omdat de doorlooptijd langer is en de hoeveelheid groter. Door de lange doorlooptijd is de lungo wat bitterder. Een koffie boordevol smaak!

Café lungo of café americano?

Een lungo en een americano zijn niet zo makkelijk uit elkaar te houden. Beide zijn zwarte koffie. Het bereidingsproces is echter heel verschillend. Bij een lungo wordt meer water gebruikt voor dezelfde hoeveelheid koffie. Bij een americano wordt achteraf heet water aan een espresso toegevoegd.

Hoe kun je zelf een café lungo zetten?

Om de perfecte lungo te maken, volg je een paar eenvoudige stappen. Ben je nog op zoek naar de koffiesmaak die het beste bij jou past? Doe dan onze test voor een persoonlijk zetadvies! Om een goede lungo te zetten, is de verdeling van de crèmelaag en de sterkte van de bonen van belang. Pak het juiste glas en stel het koffiezetapparaat goed in. Hieronder lees je hoe je de klassieke lungo maakt met een bonenmachine.

 

1 Maal de koffiebonen op een grovere maalstand.

2 Stel de koffiesterkte in op de gemiddelde of lage stand.

3 Zet de lungo.

 

Dankzij dit artikel zet je voortaan een heerlijke lungo voor jezelf. Gebruik daarbij de koffiebonen van Douwe Egberts. Ga bijvoorbeeld voor onze verfijnde bonen of onze aroma rood bonen. Wil je variëren? Probeer dan ook eens Douwe Egberts Intens bonen of Douwe Egberts Excellent Mocca bonen.

 

Wil je meer weten over Douwe Egberts en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.