Jacobs Douwe Egberts opent vernieuwde fabriek in Joure

Investering maakt JDE Joure toekomstbestendig

De Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân, Arno Brok, en de CEO van Jacobs Douwe Egberts, Frederic Larmuseau, openden vandaag officieel de vernieuwde koffiefabriek van JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE) in Joure. Onder toeziend oog van honderden medewerkers van het koffiebedrijf werd het startsein gegeven voor de productie van topkwaliteit vriesdroog- en liquidkoffie voor de wereldwijde koffiemarkt.

“Koffie en thee van Jacobs Douwe Egberts zijn een begrip in Joure en Fryslân. De vernieuwde fabriek is zeer belangrijk voor de toekomst van JDE in Joure en de Friese economie. Hiermee behouden we substantiële werkgelegenheid en wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van kennis en innovatie in Joure en de regio.”, aldus Arno Brok, commissaris van de Koning in de provincie Fryslân.

De Jouster fabriek heeft van oudsher een sterke positie met de productie van instantkoffie, liquidkoffie en thee. De vernieuwing van de koffiefabriek is één van de grootste investeringen sinds de oprichting van de fabriek. Deze significante investering geeft Joure een strategische positie in het wereldwijde instant netwerk van JDE, nu en in de toekomst. In de fabriek wordt gebruikt gemaakt de nieuwste extractie technologie, hiermee is het mogelijk om nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van de consument.

“Fantastisch dat onze vernieuwde fabriek nu officieel is geopend. Ik ben ontzettend trots op alle medewerkers van ons bedrijf die zich hier gezamenlijk voor in hebben gezet. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om tot deze koffiefabriek te komen waarmee de concurrentiepositie van Joure in de koffie- en theemarkt is versterkt. Bij JDE vinden we dat iedereen de koffie en thee verdient waar hij of zij van houdt. Dit kunnen we waarborgen met deze prachtige koffiefabriek,” vertelt Jos van Wilsum, fabrieksdirecteur koffie en thee Joure bij Jacobs Douwe Egberts.