Het Vergeten Kind

Je ziet ze misschien niet, maar ze zijn er wel: de vergeten kinderen van Nederland. In ons land wonen 100.000 kinderen die zich vergeten voelen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren.

Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Ze organiseren activiteiten waardoor ze ‘gewoon’ kind kunnen zijn.

Wat doet Het Vergeten Kind?

Trauma’s laten diepe sporen na bij kinderen. Het maakt ze onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Waar kinderen niets aan kunnen doen en niets aan kunnen veranderen. Hierdoor raken ze eenzaam en geïsoleerd.

Door plezier en positieve aandacht laten zij hen even alle zorgen vergeten, op adem komen, vriendschappen sluiten en positieve herinneringen maken. Maar ze strijden ook voor betere zorg voor kwetsbare kinderen, zodat die in een stabiele, liefdevolle omgeving kunnen opgroeien.

 

icon schenken (1).png

Schenk en draag bij

aan Het Vergeten Kind 

Met het schenken van D.E waardepunten aan Het Vergeten Kind draagt u bij aan een onvergetelijke dag voor deze kinderen! Iedere zomer en winter nemen we kwetsbare kinderen mee naar de leukste pret- en dierenparken van Nederland met onze Heppie Tour. Zodat zij een dag even al hun zorgen kunnen vergeten en positieve herinneringen maken. Al met een kleine schenking tover je een lach op een kindergezicht!