Wat melangeren doet voor jouw kopje koffie

Niet iedere bonenoogst heeft precies dezelfde smaak, maar we willen wel dat ieder kopje koffie even lekker is. Daar is wat op gevonden, melangeren! Melangeren is het samenstellen van diverse soorten koffiebonen die zich vormen tot een bepaalde koffiesmaak, zoals Intens of Rond. Iedere koffiemelange heeft een andere smaak en wordt dus op een eigen, zorgvuldige manier samengesteld.

 

Waarom melangeren een belangrijke stap in het koffieproces is

Waarom worden verschillende bonen met elkaar gemengd? Koffie is een natuurproduct en wordt gemaakt uit de bessen van een koffieplant. De koffieplantages zijn afhankelijk van het klimaat. Maar ieder seizoen verschilt, waardoor ook de smaak per koffieplantage varieert. Om ervoor te zorgen dat ieder kopje koffie hetzelfde smaakt, worden de koffiebonen van verschillende plantages met elkaar gemengd. Een zogeheten 'melangeur' combineert koffiebonen van verschillende plantages tot één type melange. Deze expert weet precies de juiste verhoudingen per melange. Aangezien dit de smaak en geur van de koffie bepaalt, is het een belangrijke stap in het productieproces

 

Hoe D.E kwaliteit garandeert 

De ene melange is wat zoet of bitter, terwijl de ander juist intense smaken bevat. Zo geniet iedereen van de smaak waar hij of zij van houdt. Om de kwaliteit van de melange te garanderen, wordt de koffie van Douwe Egberts altijd eerst getest op zijn smaak door onze meesterblenders. Daarnaast wordt de koffie ook regelmatig geproefd door consumentenpanels. Op deze manier smaakt ieder kopje Douwe Egberts koffie net zo lekker als de vorige. 

 

Wat is jouw smaakprofiel?

Je geniet pas het meest van een kopje verse koffie als hij ook het beste bij jouw smaak past. Maar smaken verschillen. Weet jij welk smaakprofiel jij hebt? Verfijnd, Rond, Intens of Espresso?