Wat wij doen voor een betere wereld

Bij Douwe Egberts worden we gedreven door onze passie voor koffie, onze zorg voor mensen en respect voor het milieu. Want koffie brengt mensen samen. Op deze pagina lees je meer over wat we doen op het gebied van duurzaamheid en wat onze ambities zijn.

de-verantwoorde-productie.png

Verantwoorde inkoop

Van boon tot kop

de-voetafdruk-verminderen (2).png

Onze ecologische

voetafdruk verminderen

Wat doen wij voor het milieu?

Responsible sourcing bij de boerengemeenschap in de Gia La- en Kon Tum provincies in Vietnam

In het kader van het JDE Peet’s Common Grounds programma werkt Douwe Egberts in Vietnam samen met een lokale leverancier om koffieboeren uit etnische minderheden beter te ondersteunen. We richten ons daarbij op het trainen van deze boeren om hun landbouwpraktijken zo duurzaam mogelijk te maken. Hierbij verbeteren we de beschikbaarheid en kennis van technieken die bijdragen aan duurzame teelt. De boeren leren hoe ze hun gasuitstoot kunnen verminderen, conform de regelgeving in de Gia Lai- en Kon Tum-provincies. Naast de ondersteuning van de koffieboeren, hebben we tijdens dit project ook succesvol gewerkt aan het vergroten van de biodiversiteit van de bodem, zodat deze vruchtbaar blijft en we op een duurzame manier koffie kunnen blijven verbouwen.

Tijdens dit project hebben we zo’n 10.000 boeren kunnen bereiken, waarvan 40% procent vrouwelijke boeren.

Two hands are used to plant a tree in the ground.
A picture with the logo of the European green deal, used by Douwe Egberts.

de-meer-verbinden-2.png

Meer verbinding #metelkaar

Koffie brengt mensen samen

Hand met mok en logo's van de Goede Doelen
A mother and two children with sidewalk chalk playing on the streets.

de-zelf-bijdragen.png

Zelf bijdragen

Samen nog duurzamer

Two women sitting on a yellow couch talking and drinking a cup of coffee.
Alle verpakkingen van Douwe Egberts met de daarbij vermeldde manier om deze te scheiden.

Wat kun jij zelf met koffiedik?

Koffiedik hergebruiken in plaats van scheiden

 

 

 

 

 

 

 

Verwen je planten met koffiedik

Koffiedik kan dienen als voedingsbron voor planten en bloemen. Voeg af en toe een beetje koffiedik toe aan de potgrond en je planten groeien als een speer! Bovendien is koffiedik een perfect bestrijdingsmiddel tegen insecten, wormen en slakken. Verschillende groenten doen het ook erg goed op koffiedik bijvoorbeeld wortelen, pompoenen en tomaten. Vermeng een volle koffiefilter koffiedik met potgrond en plant vervolgens de planten naar keus.

 

 

 

 

 

 

 

Weg met nare geurtjes

 

Komen er vieze geurtjes uit de koelkast? Plaats dan een bakje met koffiedik in de koelkast om de ongewenste geurtjes te laten verdwijnen. Koffie absorbeert en neutraliseert namelijk geur. Ook van die sterke knoflookgeur op je handen na het snijden van een paar teentjes, kom je gemakkelijk af door een beetje koffiedik tussen je handen te wrijven.

 

 

 

 

 

 

 

Koffie als schoonheidsproduct

Koffiedik is ook een uitstekend alternatief voor een aantal dure schoonheidsproducten. Voor een masker tegen wallen mix je koffiedik met olijfolie tot een verzorgende pasta. Koffiedik kan ook dienen als bodyscrub. De koffiekorrels verwijderen de dode huidcellen en de olie maakt je huid zacht. Ideaal.