Wat is Burendag?

 

Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. Omdat Douwe Egberts en het Oranje Fonds mensen dichter bij elkaar willen brengen zijn zij initiatiefnemers van Burendag.

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Door op Burendag een activiteit te organiseren, komen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Het maakt het makkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het makkelijker elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan je misschien in eerste instantie zou denken. Daarom willen Douwe Egberts en het Oranje Fonds op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen en versterkt het Oranje Fonds het hele jaar initiatieven die daaraan bijdragen.

 

 

Burendag

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe.

Lees meer over Burendag

 

 

Burendagpakket

Het Oranje Fonds en Douwe Egberts helpen jou met het organiseren van Burendag met speciale Burendagpakketten om de verbinding in jouw buurt te stimuleren. De pakketten bevatten onder meer posters en uitnodigingskaarten, maar ook een spandoek, vlaggenlijnen, naamstickers, een Burendag-tafelkleed dat je kunt inkleuren en een Burenboekje waarin alle buren iets leuks over zichzelf kunnen schrijven. Je kunt de materialen uit het pakket bewaren en volgend jaar opnieuw gebruiken!

Vraag het pakket aan

 

 

Inspiratie nodig?

Kun je extra inspiratie gebruiken? We helpen je graag verder met leuke voorbeelden. Kijk hieronder voor handige draaiboeken, downloads en tips. Zo wordt Burendag een gegarandeerd succes!

Bekijk voorbeelden en downloads

 

 

Zo werd vorig jaar Burendag gevierd!