Americano

Amerikanen houden over het algemeen van minder sterke koffie dan Europeanen. Door die voorkeur riepen ze een eigen koffievariant in het leven: de americano. Het verhaal gaat dat de americano zijn oorsprong vindt in de Tweede Wereldoorlog. Amerikaanse soldaten in Italië kregen een espresso, die veel sterker was dan de koffie die ze thuis drinken. Daarom werd de koffie aangelengd met heet water. De americano was geboren!

Wat is een americano?

Een americano is eigenlijk niets meer dan een espresso aangelengd met een gelijke hoeveelheid water. De koffie wordt zo minder sterk, maar behoudt wel een volle smaak. Idealiter schenk je eerst heet water in je kopje en vul je dit daarna met sterke koffie. De koffie behoudt dan de crèmelaag. Deze koffie is eenvoudig te maken voor meerdere personen en naar eigen wens sterker of minder sterk te maken.

Lungo of americano?

Lungo en americano worden vaak door elkaar gehaald. Ze lijken op elkaar qua uiterlijk en hoeveelheid. Het verschil zit in de smaak. Een lungo wordt met dezelfde hoeveelheid gemalen koffiebonen gemaakt, maar de doorlooptijd is langer, waardoor de koffie meer smaak heeft en meer cafeïne afgeeft aan het water. Bij een americano voeg je het water eerst toe, wat zorgt voor een mildere koffie.

Hoe kun je zelf een americano zetten?

Een americano maak je supermakkelijk zelf. Je hebt alleen een espresso en water nodig. Hieronder lees je hoe je de perfecte americano maakt.

 

1 Verwarm +/- 30 ml water tot 92-96°C.

2 Doe het hete water in een kopje koffie.

3 Zet +- 30 ml espresso in hetzelfde kopje.

4 Geniet van je americano!

 

Iedereen drinkt koffie op een bepaalde manier. Weet je nog niet wat jouw favoriete koffie is? Doe dan de smaaktest! Of experimenteer eens met verschillende soorten koffie en geniet!

 

Wil je meer weten over Douwe Egberts koffiebonen en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.