Terug naar het overzicht

Stolp met droogbloemen

Douwe Egberts x @budgethome

Mijn naam is Desiree de Vreede en op mijn Instagramaccount houd ik je dagelijks op de hoogte van de beste koopjes op interieurgebied. Ook deel ik veel interieurinspiratie en ben ik dol op DIY’en. Douwe Egberts heeft mij gevraagd om mijn creativiteit los te laten op hun glazen oploskoffiepot en jullie te inspireren hoe je deze kan omtoveren tot een object dat nog heel lang gebruikt kan worden. Ik heb ervoor gekozen om van de D.E oploskoffiepot een woonaccessoire te maken, want ik wil jullie – net zoals ik op mijn Instagramaccount doe – laten zien dat je ook met een klein budget een Pinterestproof interieur kunt creëren.

Een stolp met droogbloemen is hipper dan hip. Doordat droogbloemen geen water of zuurstof nodig hebben, kan deze decoratie heel lang blijven staan. Super leuk voor in je keuken omdat deze gemaakt is van een D.E oploskoffiepot, maar ook leuk voor op je nachtkastje of op de salontafel. Wist je trouwens dat je bloemen ook zelf kunt drogen? Pluk wat bloemetjes en hang ze ondersteboven op een donkere, warme plek. Na ongeveer een week zijn je bloemen gedroogd en kun je ze gebruiken voor bijvoorbeeld deze DIY.

 

imageyrn88.png imagejj7i.png

 

Benodigdheden

  • Douwe Egberts Aroma Rood oploskoffiepot
  • Kleine droogbloemen
  • Zelfhardende klei
  • Mesje
  • Klei-/deegroller

image26e7.png

 

Hoe maak je het?

1. Verwijder het label van de D.E oploskoffiepot en de eventuele lijmresten met heet water. De stempel op de onderkant van de pot verwijder je eenvoudig met wat nagellakremover.

2. Rol de klei uit, totdat deze ongeveer een halve centimeter dik is.

imagecwyjk.png

3. Druk de deksel van de D.E pot in de klei, zodat je makkelijk ziet hoe groot de cirkel moet worden (4,5 cm doorsnede) en snij dit met een mesje uit. Controleer of je klei het goede formaat is door ‘m in de deksel te leggen.

imageuwjq.png imagezql26.png imagetxk7.png

4. Steek de droogbloemen in de klei en laat de klei uitharden.

image1yjze.png imageq9y7.png

5. Als de klei helemaal uitgehard is kun je de droogbloemen in de deksel leggen en de pot voorzichtig over de droogbloemen heen schuiven. En tadaaa, klaar is je hippe stolp met droogbloemen!

imagesa5j.png imagecfhbp.png image7fwms.png

Meer voor jou

Haal de D.E pot in huis

Heb jij de D.E pot al aangeschaft? Zo geniet jij niet alleen van een heerlijk kopje koffie, maar kun je de glazen pot ook creatief hergebruiken. Koop de D.E Aroma Rood oploskoffiepot in de winkel en maak je eigen DIY creatie!