Terug naar het overzicht

Kruidentuin

Douwe Egberts x @saskiaweerstand

Hoi, ik ben Saskia! Moeder van twee kleine boys en sinds kort verhuisd van de stad naar het platteland. Met deze verhuizing heb ik ook groene vingers gekregen, want ineens heb ik een tuin om in te rommelen. Met deze leuke DIY leg ik je uit hoe je simpel en snel een leuke kruidentuin maakt voor in je huis of in de camper (daar gebruik ik deze kruidentuin namelijk).


Benodigdheden

  • Glazen D.E potten
  • Diverse kruiden in een pot
  • Stenen (ik kocht een zakje stenen die eigenlijk voor in de vissenkom bedoeld zijn. Dit is ideaal, want je kunt zelf kiezen welke kleur, grootte, etc. je leuk vindt).
  • Eventueel wat aarde 
  • Watervaste marker

imagef7xil.png


1. Vul alle D.E potten voor de helft met stenen. Je hoeft ze niet aan te drukken of iets, ze mogen gewoon lekker los en rommelig in de D.E potten liggen. Dit is trouwens ook een leuk klusje voor de kids, ik kreeg hulp van mijn oudste zoon!

De stenen zijn nodig omdat de wortels van de plantjes hier straks doorheen kunnen groeien en het overtollig water goed afgevoerd wordt. Het water wat je geeft aan je kruidentuintje blijft tussen de stenen liggen en zo kunnen de kruiden opslurpen wat ze nodig hebben en geef je ze dus nooit teveel water. Ideaal!

stap-2-saskia.jpg stap-3-saskia.jpg

 

2. Haal de kruiden voorzichtig uit hun pot! De kruiden hebben wortels en die moet je voorzichtig uit elkaar wurmen, anders groeien ze straks niet verder. Zet de plantjes in de pot bovenop de laag met stenen. Druk ze voorzichtig aan.

stap-4-saskia.jpg


3. Het kan zijn dat er wat ruimte overblijft. Vul deze ruimte met extra aarde. Dit is alleen maar goed voor de kruidentuin om zich lekker verder in te nestelen.

stap-5-saskia.jpg


4. Versier de potten & schrijf erop wat erin zit! Het is natuurlijk fijn dat je straks in één oogopslag ziet wat er in je D.E pot zit qua kruid! Ik heb een marker gebruikt die watervast is zodat ik ook over een tijdje nog kan lezen welke kruiden er in mijn kruidentuintje groeien.

stap-6-saskia.jpg


5. Klaar! Nu alleen wat liefde en water geven! Maar natuurlijk niet te veel water, dat gaat jouw kruidentuin niet leuk vinden ;) Je kunt de kruiden afknippen op de plekken waar nieuwe takjes beginnen, op deze manier vult je kruidentuin zichzelf elke keer aan. Het toffe is dat de wortels door groeien tussen de stenen. Als je op deze manier je kruidentuin maakt dan kun je maandenlang genieten van verse muntthee en andere kruiden.

Meer voor jou