Terug naar het overzicht

Terrarium

Heb jij de trend al gespot? Terrariums zijn momenteel helemaal hip! Dit zijn afgesloten potten met plantjes erin. Als jij niet zo’n groene vingers hebt is deze terrarium juist een perfecte match met jou! De plantjes hebben namelijk vrijwel geen verzorging nodig doordat ze leven van gerecyclede zuurstof, water en voedingstoffen. En het is ook nog eens super eenvoudig te maken met de D.E Aroma Rood pot!


Benodigdheden:

  • D.E Aroma Rood pot
  • Potgrond
  • Hydrokorrels
  • Kiezels (kleur naar keuze)
  • Mini plantjes
  • Mos


terrarium---stap-1.jpg

1. Vul de D.E Aroma Rood pot met een klein laagje hydrokorrels en kiezels, zodat de bodem bedekt is.

terrarium---stap-2.jpg

 

2. Vervolgens vul je de pot verder met potgrond tot dat de glazen pot ongeveer half vol is. Duw de potgrond nog niet aan, want je moet de wortels van de plantjes hier nog in verwerken.

3. Haal ieder plantje uit zijn plastic potje en klop de potgrond af totdat je alleen nog de wortels ziet. Zet vervolgens voorzichtig de plantjes in de potgrond. Voeg eventueel nog wat extra potgrond toe zodat alle wortels goed in de potgrond staan.

4. Gebruik wat mos om de lege delen in je pot op te vullen en wat extra groen toe te voegen. Besprenkel de plantjes met een beetje water.

5. Laat de pot een week uitdampen, met de deksel van de pot af. Hierna mag je de deksel op de pot doen. Je terrarium gaat nu aan de slag met het recyclen van zuurstof, water en voedingsstoffen.

terrarium---eind.jpg

Meer voor jou