Terug naar het overzicht

Zomerse kaars

Kaarsen in een mooie pot zorgen voor een fijn sfeertje in huis of in de tuin én ze zijn zo gemaakt! Bekijk hier hoe je dat doet...

limited-edition-kaar-benodigheden.jpg

Benodigheden

  • Douwe Egberts Aroma Rood oploskoffiepot
  • 500 gram kaarsenwas (bijvoorbeeld pastilles)
  • Kaarslont met waslaag (ca. 20 cm)
  • Optie: kleurstof of essentiële olie
  • Optie: lange statéprikker

Hoe maak je het? 

Stap 1. Zorg dat de Douwe Egberts Aroma Rood oploskoffiepot goed schoon en droog is.

Stap 2. Smelt de kaarsenwas op lage temperatuur al roerend in een pan. Let op dat je de kaarsenwas niet laat koken.

Tip! Met een paar druppels kleurstof of essentiële olie krijgt je kaars een lekker kleurtje of geurtje. 

kaars-stap-1.jpg

Stap 3. Hou de lont zo vast dat de onderkant de bodem raakt.

Tip! Gebruik eventueel een satéprikker om de lont recht te houden.

kaars-tussenstap.jpg

Stap 4. Hou de lont zo vast terwijl je de kaarsenwas in de pot giet. Laat de was afkoelen en stollen en je bent klaar! 

kaars-stap-2.jpg

Stap 5. Vind een mooi plekje om ’m te laten branden.

kaars-eind.jpg

Meer voor jou