Terug naar het overzicht

Zó maak je bubble coffee

Bubble tea is populairder dan ooit, maar wist je dat er ook bubble coffee bestaat? Als koffieliefhebber hoef je dus niet achter te blijven. Bubble coffee, ook wel boba coffee genoemd, is hét ideale drankje voor de zomer. Maak het helemaal zelf en geniet van een heerlijke en verrassende variatie op jouw normale (ijs)koffie. 

Waar je ook kijkt, je kunt er bijna niet omheen. Bubble coffee en tea is hot en happening. Deze drankjes bevatten kenmerkende parels en is komen aanwaaien uit Azië en is voor steeds meer mensen een geliefde dorstlesser. Wist je dat je bij alle locaties van D.E Café een heerlijke Bubble Iced Latte met daarin onze eigen Coffee Popping Pearls kan halen?

 

Wat is bubble coffee?

Waar bubble tea bestaat uit thee, melk of een plantaardig alternatief, siroop en popping óf tapioca pearls, wordt bij bubble coffee de thee vanzelfsprekend vervangen door koffie. De coffee popping pearls zijn kleine balletjes gevuld met echte koffie, die voor een heerlijke extra intense smaak en mondgevoel zorgen. De sappige, taaie tapiocaparels zorgen dankzij hun structuur voor een bijzondere ervaring en welkome afwisseling op jouw standaard variant van (ijs)koffie. Ze hebben de textuur van gummibeertjes, maar zijn een beetje zachter en lijken op gelei. De balletjes zijn oorspronkelijk gemaakt van cassavewortel en komen voor in een kleine en grote variant. Waar je de kleine vaker terugvindt in desserts, worden de grote vooral gebruikt voor bubble tea of, in dit geval, voor bubble coffee.

 

Producten om te gebruiken

De popping peals zijn helaas lastig zelf te maken, maar wist je dat je bubble coffee met tapioca pearls ook gewoon zelf thuis kunt maken? Hiervoor heb je gekookte tapiocaparels nodig, die je vindt bij de toko of Aziatische winkel. Zit er geen toko in de buurt? Dan vind je ze online. Daarnaast maak je gebruik van jouw favoriete gebrouwen koffie. Kies bijvoorbeeld uit een espresso, als je houdt van sterk, of vers gezette koffie of oploskoffie. Verder gebruik je melk of een plantaardig alternatief naar keuze, honing of agavesiroop en ijsklontjes. De verhouding koffie en melk bepaalt natuurlijk hoe sterk van smaak jouw bubble coffee is.

 

Zó maak je zelf bubble coffee

Bubble coffee maken is veel eenvoudiger dan je denkt. Met dit makkelijke recept tover je het ideale zomerdrankje zelfs binnen minder dan vijftien minuten op tafel.

 

Bubble coffee

Voor 1 persoon

Ingrediënten

Verder nodig:

  • pan
  • vergiet
  • kom
  • mooi glas
  • rietje met grote opening

 

1 Kook de tapiocaparels volgens de instructies op de verpakking.

2 Giet de gekookte parels af in een vergiet en laat er koud water over stromen om het kookproces te stoppen. Hiermee voorkom je dat de parels aan elkaar gaan plakken.

3 Doe de parels in een kom, voeg de honing of agavesiroop toe en roer goed door.

4 Voeg de gezoete parels toe aan een glas, doe er ijsblokjes bij en schenk er vervolgens de koffie, eventuele extra honing of siroop en tot slot de (plantaardige) melk overheen. Voeg het rietje toe.

5 Roer goed door en geniet!

 

Variaties

Kan het jou deze zomer niet gek genoeg en wil je variëren met ijskoude koffiedranken? Maak dan de heerlijke Dessert Affogato, vanille ijskoffie of geniet van een geweldige Douwe Egberts Dalgona koffie. Heb je al deze variaties onder de knie? Dan mag je jezelf een echte barista noemen.