Terug naar het overzicht

Geniet van ijskoffie met zelfgemaakte koffie-ijsblokjes

Ben je op hete dagen op zoek naar een verfrissend koud drankje, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan koffie. Toch is koffie, zeker in koude vorm, een geweldige dorstlesser. En met speciale koffie-ijsblokjes geef je er ook nog eens een nieuwe en verrassende draai aan. Probeer het zelf! 

Voldoende drinken is natuurlijk altijd belangrijk, maar op warme dagen is het nog eens extra van belang. Koffie draagt net als andere dranken bij aan de vochtvoorziening van het lichaam. Je hoeft jouw vertrouwde kop koffie dus heus niet te missen. In koude vorm, inclusief ijsblokjes, doet koffie het op zomerdagen namelijk supergoed.

 

Producten om te gebruiken

IJskoffie maken moeilijk? Helemaal niet! Zet een espresso en schenk deze in een groot glas. Vervolgens vul je het verder met koude melk of een plantaardig alternatief hiervoor. Amandel- of haverdrink zijn bijvoorbeeld heerlijke opties en mild van smaak. Breng jouw ijskoffie eventueel verder op smaak met een siroop of wat suiker, maak hem af met ijsblokjes en serveer met een rietje. Lees van tevoren nog even deze ultieme tips en tricks voor het maken van ijskoffie. 

 

Zó maak je zelf koffie-ijsblokjes

Ben je een echte koffieliefhebber en wil je je ijskoffie net dat beetje extra geven? Geef er dan een twist aan met zelfgemaakte koffie-ijsblokjes. Deze zijn bovendien heel handig, want ze zorgen ervoor dat jouw geliefde ijskoffie bij tropische temperaturen de koffiesmaak behoudt. Voor koffie-ijsblokjes bestaat een enorm makkelijk recept, waarmee je snel de origineelste én lekkerste ijskoffie serveert. Waar wacht je nog op?

 

Voor 10 ijsblokjes (afhankelijk van het aantal dat past in jouw vorm)

Ingrediënten

verder nodig:

  • IJsblokjesvorm

 

1 Zet de koffie en laat deze vervolgens zo’n 10 tot 15 minuten afkoelen.

2 Giet de koffie in de ijsblokjesvorm en zet deze een paar uur, of liever een nacht, in de vriezer.

 

Ben je toe aan variatie? Maak dan ook ijsblokjes met melk, een plantaardig alternatief hiervoor of met jouw favoriete siroop. Dat doe je gewoon op eenzelfde wijze als hierboven staat beschreven. Siropen bevriezen niet zo goed, dus voeg nog een beetje warm water toe aan de ijsblokjesvorm. 

Let op: volle melk kan bij het invriezen gaan schiften, waardoor er schilfers ontstaan.

 

Variaties

Kan het jou niet gek genoeg en wil je variëren? Maak dan de heerlijke Douwe Egberts Dalgona IJskoffie, een Frosty Salted Caramel IJskoffie, een Oreo IJskoffie of koel af met een geweldige Espresso Tonic. Heb je al deze variaties onder de knie? Dan mag je jezelf een echte barista noemen!