Terug naar het overzicht

Matcha Latte

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer om Matcha heen. De groene thee in poedervorm is razend populair. Met deze Matcha latte geef je een twist aan de normale cappuccino! De schuimlaag vervang je namelijk door een matcha schuimlaag. 

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten (voor één Matchaccino)

  • Een kopje Douwe Egberts Espresso 
  • 150 - 200 ml melk 
  • 1 tot 3 theelepels Matcha poeder


Bereidingswijze

1. Zet een kopje Douwe Egberts Espresso.
2. Verwarm de melk zoals je normaal gesproken ook doet.
3. Wanneer de melk warm is voeg je de matcha toe. Voeg eerst een eetlepel toe en proef dan of je nog wat extra wilt toevoegen. Nu moet je goed roeren zodat alle matcha oplost.

4. Schep de schuim op je koffie. Klaar! Nu kun je gaan genieten van jouw Matcha latte

Tip: Giet eerst een klein beetje melk bij de matcha en maak hier een papje van. Zo zorg je ervoor dat je geen klontjes krijgt!