Terug naar het overzicht

Brownies met mokkafrosting

Bereidingstijd: 30 minuten + 35 minuten oventijd

Ingrediënten (voor 12 stuks):

Voor de cake:

  • 75 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 125 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Scheutje melk
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 50 gram gemengde noten
  • Snuf zout

Voor de frosting en topping:

  • 1 eetlepel Douwe Egberts Gold Oploskoffie
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 120 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram gemengde noten

 

Benodigdheden:

  • Bakvorm (van ongeveer 20 bij 20 cm)
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Koekenpan
  • (hand)mixer

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestrooi met bloem.

Hak de chocolade grof. Rooster alle noten (100 gram) kort in een koekenpan en hak grof. Smelt de boter. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, cacao, bakpoeder en zout in een kom. Klop de eieren met de melk los in een andere kom. Zeef het bloemmengsel erboven, voeg de boter toe en meng tot een egale massa. Het beslag wordt vrij dik, dat hoort zo. Spatel de gehakte chocolade en 50 gram noten door het beslag en schenk het in de bakvorm. Bak in zo’n 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm.

Maak ondertussen de frosting. Mix hiervoor de boter met de roomkaas luchtig met een (hand)mixer. Voeg de koffie, cacao en poedersuiker toe en mix tot een gladde crème.  

Haal de afgekoelde brownie uit de bakvorm en bestrijk met de frosting. Bestrooi met de overgebleven noten en snijd de brownie in stukjes.

Serveer met een kop koffie en.. smullen maar!