Terug naar het overzicht

Latte Caramel Truffels met verwenkoffie

Deze Latte Caramel Truffels met Verwenkoffie zijn altijd lekker voor bij een kopje koffie. Je maakt ze gemakkelijk met onze D.E. Latte Caramel Verwenkoffie en daarna genieten maar! 

 

Bereidingstijd: 30 minuten + 5 uur wachttijd

Ingrediënten
• 2 zakjes D.E Latte Caramel Verwenkoffie
• 125 gram slagroom
• 175 gram pure chocolade
• 20 gram roomboter
• karamel hagelslag
• zonnebloemolie

Benodigdheden
• Bakplaat bekleed met bakpapier
• Bakje

Bereidingswijze
1. Breng de slagroom aan de kook, zet dan de hittebron uit.
2. Voeg de chocolade in stukjes toe aan de hete slagroom.
3. Laat het 5 minuten staan. Roer daarna door tot het een egaal mengsel is.
4. Voeg de roomboter en de zakjes Latte Caramel toe en roer tot de boter gesmolten en opgenomen is.
5. Laat het ganache mengsel ongeveer 3 uur afkoelen op het aanrecht.
6. Laat ze een nacht (of minimaal 2 uur) opstijven in de koelkast.
7. Rol balletjes van de ganache doppen.
8. Doe de karamel hagelslag in een bakje en rol de truffels door de hagelslag.
9. Bewaar de truffels bij voorkeur in de koelkast.


Dit recept is ontwikkeld door Bakkriebels.

Adriënne schrijft al jaren blogs over haar baksels en heeft zich bij dit recept laten inspireren door Douwe Egberts koffie. Het recept bevat dan ook koffie als een van de hoofdingrediënten.

Hou jij ook zo van koffie en ben je ook geïnspireerd door haar heerlijke recept? Neem dan een kijkje op haar website voor nog meer lekkers: www.bakkriebels.nl