Smaken en blends

 

Door middel van melangeren, branden en malen creëert Douwe Egberts verschillende smaken en blends. Wat dit doet met de smaak van jouw koffie en welke smaakprofielen er zijn, daar vertellen wij jou alles over! 

Wat melangeren doet voor jouw kopje koffie

Niet iedere bonenoogst heeft precies dezelfde smaak, maar we willen wel dat ieder kopje koffie even lekker is. Daar is wat op gevonden, melangeren! Maar wat gebeurd er met de koffieboon tijdens het melangeren? 

Waarom we koffiebonen wel moeten branden

Denk aan koffiebonen en je ziet waarschijnlijk donkerbruine koffiebonen voor je. Met die heerlijke aroma. Maar... deze koffiebonen zijn al gebrand. Douwe Egberts legt jou uit waarom we bonen wel móeten branden.

Welke koffiemaling jij moet gebruiken bij jouw zetmethode

Welke koffiemaling je nodig hebt, hangt af van de zetmethode. Zo zijn er verschillende malingen: fijn, medium en grof. Welke koffiemaling gebruik jij? En hoort die wel bij jouw zetmethode?

Hoe koffie aroma de smaak van jouw kopje koffie beïnvloedt

Er wordt vaak gesproken over heerlijke koffie aroma’s. Velen associëren dat met de geur van koffie. Maar de koffie aroma bepaalt mede de smaak van jouw kopje koffie. Hoe kan dat eigenlijk? 

lees meer

Het geheim achter Douwe Egberts Aroma Rood

Generaties koffiedrinkers zijn opgegroeid met de harmonieuze smaak en karakteristieke aroma van Aroma Rood. Aroma Rood smaakt nog vrijwel precies hetzelfde als honderd jaar geleden. Wat is nou het geheim van deze blend?

Lees meer

4 feiten over cafeïne vrije koffie die jij moet weten!

Koffie en cafeïne lijken bij elkaar te horen, maar dat hoeft niet! Ook met cafeïnevrije koffie kun je genieten van de vertrouwde smaak. Benieuwd hoe het zit met cafeïnevrije koffie?

Lees meer

Wat zegt de cremalaag over jouw espresso?

Crema is de schuimlaag die bovenop je espresso ligt. Maar hoe ontstaat deze cremalaag eigenlijk? En wist je dat je aan het laagje kunt zien wat de kwaliteit is van de kop koffie?

Lees meer

De beste zetmethode voor filterkoffie

De zetmethode bepaald grotendeels hoe jouw kopje koffie smaakt.

Met de test van Douwe Egberts ontvang je een persoonlijk advies voor de beste zetmethode!

Doe de test

Welke smaakprofielen zijn er?

Verfijnd

Houd jij van eten met een zachtere smaak? Dan heb jij waarschijnlijk een Verfijnd smaakprofiel. Een licht en delicaat gebrande koffie past hier perfect bij. 

Rond

Geniet jij vaak van eten met een rijke smaak, dan heb jij misschien wel een Rond smaakprofiel! Nieuwsgierig welke koffiebonen bij jouw smaakbeleving passen? 

Intens

Onder een Intens smaakprofiel vallen koffies die krachtige smaken en aroma's bevatten. Maar welke koffiebonen passen hier eigenlijk goed bij? 

Espresso

Houd jij van pittig of kruidig eten? En geniet jij van intense pure chocolade? Dan past een Espresso smaakprofiel missen wel bij jou!  

Welk smaakprofiel heb jij?

Verfijnd, intens, espresso of rond. Ieder smaakprofiel heeft zijn eigen karakter. Maar weet jij al welke koffiesmaak het beste bij jou past? Douwe Egberts helpt je bij de zoektocht naar jouw ideale smaakprofiel. Doe de test en ontdek jouw smaak!

Doe de test

Verfijnd

Een mild gebrande melange met verfijnde en zachte smaak.

Aroma Rood

Een aromatische, ronde en evenwichtige melange.

Intens

Een karaktervolle en donker gebrande melange met intense smaak.

Espresso

Een donker gebrande melange voor een sterke smaak.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.