Smaken en blends

 

 

Waarom zijn melangeren en branden zo belangrijk voor het koffieproces? En welke koffiesoorten en smaakprofielen zijn er? Je leest het allemaal hieronder.  

 

Wat melangeren doet voor jouw kopje koffie

Niet iedere bonenoogst heeft precies dezelfde smaak, maar we willen wel dat ieder kopje koffie even lekker is. Daar is wat op gevonden, melangeren! Maar wat gebeurd er met de koffieboon tijdens het melangeren? 

Waarom we koffiebonen wel móeten branden

Denk aan koffiebonen en je ziet waarschijnlijk donkerbruine koffiebonen voor je. Met die heerlijke aroma. Maar... deze koffiebonen zijn al gebrand. Douwe Egberts legt jou uit waarom we bonen wel móeten branden.

Welke koffiemaling jij eigenlijk moet gebruiken bij jouw zetmethode

Welke koffiemaling je nodig hebt, hangt af van de zetmethode. Zo zijn er verschillende malingen: fijn, medium en grof. Weet jij wel zeker dat je de juiste koffiemaling gebruikt voor jouw zetmethode?

Koffie aroma bepaalt voor een deel hoe jouw kopje smaakt

Er wordt vaak gesproken over heerlijke koffie aroma’s. Velen accosieren dat met de geur van koffie. Maar de koffie aroma bepaalt mede de smaak van jouw kopje koffie. Hoe kan dat eigenlijk? 

Het geheim achter Douwe Egberts Aroma Rood

Generaties koffiedrinkers zijn opgegroeid met de harmonieuze smaak en karakteristieke aroma van Aroma Rood. Aroma Rood smaakt nog vrijwel precies hetzelfde als honderd jaar geleden. Wat is nou het geheim van deze blend?

Lees meer

De 4 feitjes over cafeïne vrije koffie die jij moet weten!

Koffie en cafeïne lijken bij elkaar te horen, maar dat hoeft niet! Ook met cafeïnevrije koffie kun je genieten van de vertrouwde smaak. Benieuwd hoe het zit met cafeïnevrije koffie?

Lees meer

Wat is espresso crema?

Crema is de schuimlaag die bovenop je espresso ligt. Maar hoe ontstaat crema eigenlijk? En wist je dat je aan het laagje kunt zien wat de kwaliteit is van de kop koffie?

Lees meer

Welke smaakprofielen zijn er?

Verfijnd

Een verfijnd smaakprofiel houdt vaak van licht en delicaat gebrande koffie. Benieuwd welke koffie hier goed bij past? 

Rond

Bij een rond smaakprofiel past een gebalanceerde en medium gebrande koffie. Wil jij weten welke boon hier goed bij past?

Intens

Bij een intens smaakprofiel past een koffieboon met karakter. Nieuwsgierig of dit profiel bij jou past?

Espresso

Bij een rond smaakprofiel past een gebalanceerde en medium gebrande koffie. Wil jij weten welke boon hier goed bij past?

Welk smaakprofiel past bij jou?

Verfijnd, intens, espresso of rond. Ieder smaakprofiel heeft zijn eigen karakter. Maar weet jij al welke koffiesmaak het beste bij jou past? Douwe Egberts helpt je bij de zoektocht naar jouw ideale smaakprofiel. Doe de test en ontdek jouw smaak!

Doe de test

Verfijnd

Een mild gebrande melange met verfijnde en zachte smaak.

Aroma Rood

Een aromatische, ronde en evenwichtige melange.

Intens

Een karaktervolle en donker gebrande melange met intense smaak.

Espresso

Een donker gebrande melange voor een sterke smaak.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.