Smaakprofiel
Rond

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past,
ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso.
Ontdek alles over het smaakprofiel Rond!

Welke smaken jij kunt herkennen in een Rond smaakprofiel

Koffies die bij het smaakprofiel Rond passen, hebben een rijke en evenwichtige melange.

"Je proeft zachte, zoete fruittonen, en misschien zelfs wat bloemus. Een hele bittere, sterke koffie zal je hier niet mee zetten", legt onze Meesterblender Peter Veenendaal uit.

 

Hoe komt de koffie aan haar rijke en evenwichte smaak?


Ieder smaakprofiel is anders, en zo doorloopt de koffieboon die bij het Ronde smaakprofiel past ook haar eigen proces.

De koffiebonen van Douwe Egberts komen uit landen in de zogehete koffiegordel. Het (sub)tropische klimaat en de neerslag zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de koffieplanten. Ideaal voor de lekkerste koffiebonen!


Lees meer

Melangeren

Koffiemeesters selecteren de koffiebonen die geschikt zijn voor een Rond smaakprofiel. Dit selectieproces heet melangeren. Benieuwd wat voor een effect dit heeft op jouw kopje koffie?

Lees meer

Branden

De smaak van koffie uit een Rond smaakprofiel is precies in evenwicht doordat deze koffie niet te licht, maar ook niet te donker wordt gebrand. Nieuwsgierig naar het brandingsproces?

Lees meer

Koffiebonen die perfect aansluiten op een Rond smaakprofiel


Zo heb je Rond nog nooit geproefd

Als je straks Ronde koffie in huis hebt, kan het proeven beginnen. We willen je uitdagen om een stapje verder te gaan door een heerlijke twist te geven aan je koffie. Maak eens de Vanille ijskoffie! Zal je versteld doen staan... 

 

Welk smaakprofiel heb jij?

 

Doe de test, ontdek welk smaakprofiel bij jou past en proef de koffiebonen met de tijdelijke 1+1 gratis actie!* Dompel jezelf onder in de wereld van jouw smaakprofiel door je aan te melden voor de interessante smaakmails. Zo word jij een échte koffiekenner!

Start de test

Smaakprofiel Verfijnd

Zacht & harmonieus

Lees meer

Smaakprofiel Intens

Sterk & krachtig

Lees meer

Espresso

Krachtig & complex

Lees meer
*Doe de test en ontvang 50% korting op het totale aankoopbedrag van de 2 verpakkingen D.E koffiebonen naar keuze, OP=OP. Deze unieke code is geldig tot 17 maart 2021 en eenmalig te gebruiken per persoon en bankrekeningnummer. 
Actievoorwaarden van toepassing.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.