Smaakprofiel
Intens

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past,
ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso.
Ontdek alles over het smaakprofiel Intens!

De smaak die je kunt herkennen in een Intens smaakprofiel

Houd jij van een sterke en krachtige melange? Dan past koffie uit een Intens smaakprofiel goed bij jou! De koffie bevat een veelzijdige, volle smaak doordat bittere en zoete tonen mooi geaccentueerd worden.

"Als je deze koffie proeft kunnen tonen van caramel, chocolade, noten en bloemen opvallen", legt Meesterblender Peter Veenendaal uit.

Hoe de Intense koffie aan haar eigen smaak komt


De koffiebonen die bij het Intense smaakprofiel passen, doorlopen haar eigen proces. Door middel van de juiste selectie koffiebonen en mate van branding, geniet jij van koffie met volle en veelzijdige smaken.

De koffiebonen die bij dit smaakprofiel passen, komen uit de zogehete koffiegordel. Daar ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 17 en 23 graden. En door de vele neerslag is de grond goed vruchtbaar. Ideaal voor de lekkerste koffiebonen!

Melangeren

Melangeren is het samenstellen van diverse koffiebonen die samen een bepaalde koffiesmaak vormen. Onze koffiemeesters selecteren de koffiebonen die geschikt zijn voor het Intense smaakprofiel. Nieuwsgierig hoe de koffiemeesters dat doen?

Branden

Koffiebonen uit een Intens smaakprofiel worden bij de laatste fase van het brandingsprocecs nét wat donkerder gebrand. Zo behoudt de koffie de volle smaak, maar krijgt het geen bitter accent, zoals de koffie van het smaakprofiel Espresso. Wil jij meer weten over branden?

Koffiebonen die perfect aansluiten op een Intens smaakprofiel

Hoe jij jouw Intense koffie 
een tikkeltje specialer maakt

Wij dagen jou uit om met je kopje koffie nog een stapje verder te gaan. Probeer de Koffiesmoothie met havermout! De combinatie van de volle koffie, fruittinten en cacao, zal je versteld doen staan. 

 

Welk smaakprofiel heb jij?

Doe de test, ontdek welk smaakprofiel bij jou past en proef de koffiebonen met de tijdelijke 1+1 gratis actie!* Dompel jezelf onder in de wereld van jouw smaakprofiel door je aan te melden voor de interessante smaakmails. Zo word jij een échte koffiekenner!

Start de test

Smaakprofiel Verfijnd

Zacht & harmonieus

Lees meer

Smaakprofiel Rond

Rijk & evenwichtig

Lees meer

Espresso

Krachtig & complex

Lees meer
*Doe de test en ontvang 50% korting op het totale aankoopbedrag van de 2 verpakkingen D.E koffiebonen naar keuze, OP=OP. Deze unieke code is geldig tot 17 maart 2021 en eenmalig te gebruiken per persoon en bankrekeningnummer. 
Actievoorwaarden van toepassing.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.