Smaakprofiel
Intens

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past,
ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso.Ontdek alles over het smaakprofiel Intens!

De smaak die je kunt herkennen in een Intens smaakprofiel

Houd jij van een sterke en krachtige melange? Dan past koffie uit een Intens smaakprofiel goed bij jou! De koffie bevat een veelzijdige, volle smaak doordat bittere en zoete tonen mooi geaccentueerd worden.

"Als je deze koffie proeft kunnen tonen van caramel, chocolade, noten en bloemen opvallen", legt Meesterblender Peter Veenendaal uit.

Hoe de Intense koffie aan haar eigen smaak komt

De koffiebonen die bij het Intense smaakprofiel passen, doorlopen haar eigen proces. Door middel van de juiste selectie koffiebonen en mate van branding, geniet jij van koffie met volle en veelzijdige smaken.

De koffiebonen die bij dit smaakprofiel passen, komen uit de zogehete koffiegordel. Daar ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 17 en 23 graden. En door de vele neerslag is de grond goed vruchtbaar. Ideaal voor de lekkerste koffiebonen!

Melangeren

Het is belangrijk dat de koffiemeesters de juiste bonen selecteren voor een Espresso smaakprofiel. Het gaat hierbij om koffiebonen die goed tegen een lang brandproces kunnen. Dit selectieproces heet melangeren. Nieuwsgierig wat voor een effect melangeren heeft op jouw koffie?

Branden

De koffie uit een Espresso smaakprofiel krijgt een eigen smaak door het lange brandproces. Dit proces maakt de koffieboon niet alleen donker van kleur, maar veranderd ook de smaakbeleving. De koffie krijgt krachtige aroma's en een wat bittere nasmaak. Wil jij meer weten over brandingsprocessen?

Koffiebonen die perfect aansluiten op een Intens smaakprofiel

cta
cta

Hoe jij jouw Intense koffie een tikkeltje specialer maakt

Wij dagen jou uit om met je kopje koffie nog een stapje verder te gaan. Probeer de Koffiesmoothie met havermout! De combinatie van de volle koffie, fruittinten en cacao, zal je versteld doen staan.

Welk smaakprofiel heb jij?

Doe de test, ontdek welk smaakprofiel bij jou past en proef de koffiebonen met de tijdelijke 1+1 gratis actie!* Dompel jezelf onder in de wereld van jouw smaakprofiel door je aan te melden voor de interessante smaakmails. Zo word jij een échte koffiekenner!


Smaakprofiel Verfijnd

Zacht & harmonieus

Lees meer

Smaakprofiel Rond

Rijk & evenwichtig

Lees meer

Intens

Sterk & krachtig

Lees meer

*Doe de test en ontvang 50% korting op het totale aankoopbedrag van de 2 verpakkingen D.E koffiebonen naar keuze, OP=OP. Deze unieke code is geldig tot 17 maart 2021 en eenmalig te gebruiken per persoon en bankrekeningnummer. Actievoorwaarden van toepassing.