Smaakprofiel
Verfijnd

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past,
ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso.
Ontdek alles over het smaakprofiel Verfijnd!


Welke smaken centraal staan bij een Verfijnd smaakprofiel

Koffies uit een Verfijnd smaakprofiel komen uit een heerlijk zachte en harmonieuze melange. Die dankt zijn smaakbeleving aan de speciaal geselecteerde milde Arabica koffiebonen. 

"Smaken die je kunt herkennen zijn licht zoete en fruitige tonen. Ook proef je een hint van citroen" - Meesterblender Peter Veenendaal

Hoe de Verfijnde koffie aan haar eigen smaak komt

Voordat jij kunt genieten van een Verfijnd kopje Douwe Egberts koffie, doorloopt de koffieboon een geheel eigen proces.

De koffiebonen die bij dit Verfijnde smaakprofiel passen komen uit landen in de zogehete koffiegordel. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 17 en 23 graden en door de vele neerslag is de grond goed vruchtbaar.

Ideaal voor de lekkerste koffiebonen! Benieuwd naar de oorsprong van koffie?Melangeren

De koffiemeesters selecteren de koffiebonen die geschikt zijn voor de melanges die bij een Verfijnde smaakprofiel passen. Dit selectieproces heet melangeren. Benieuwd wat voor een effect dit heeft op jouw kopje koffie?

Branden

Doordat de Verfijnde koffiebonen mild gebrand worden, komen de smaken ultiem tot zijn recht. Zo proef jij licht zoete tonen in de Verfijnde koffie. Wil jij meer weten over de branding en hoe dit invloed heeft op de koffiesmaak?

Koffiebonen die perfect aansluiten op een Verfijnd smaakprofiel

Hét recept waar Verfijnde koffie 
perfect tot haar recht komt

De zachte en lichte smaken die bij een Verfijnd smaakprofiel horen vind jij terug in de Party Latte! De heerlijke combinatie van Douwe Egberts Verfijnde koffie en marshmallows zal jou versteld doen staan. Wij dagen jou uit om deze te proberen. Haal de koffie in huis en het proeven kan beginnen!

Welk smaakprofiel heb jij?

Doe de test, ontdek welk smaakprofiel bij jou past en proef de koffiebonen met de tijdelijke 1+1 gratis actie!* Dompel jezelf onder in de wereld van jouw smaakprofiel door je aan te melden voor de interessante smaakmails. Zo word jij een échte koffiekenner!

Start de test

Smaakprofiel Rond

Rijk & evenwichtig

Lees meer

Smaakprofiel Intens

Sterk & krachtig

Lees meer

Espresso

Krachtig & complex

Lees meer
*Doe de test en ontvang 50% korting op het totale aankoopbedrag van de 2 verpakkingen D.E koffiebonen naar keuze, OP=OP. Deze unieke code is geldig tot 17 maart 2021 en eenmalig te gebruiken per persoon en bankrekeningnummer. 
Actievoorwaarden van toepassing.

D.E Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief.