Smaakprofiel
Verfijnd

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past,
ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso.Ontdek alles over het smaakprofiel Verfijnd!

Welke smaken centraal staan bij een Verfijnd smaakprofiel

Koffies uit een Verfijnd smaakprofiel komen uit een heerlijk zachte en harmonieuze melange. Die dankt zijn smaakbeleving aan de speciaal geselecteerde milde Arabica koffiebonen. 

"Smaken die je kunt herkennen zijn licht zoete en fruitige tonen. Ook proef je een hint van citroen" - Meesterblender Peter Veenendaal

Hoe de Verfijnde koffie aan haar eigen smaak komt

Voordat jij kunt genieten van een Verfijnd kopje Douwe Egberts koffie, doorloopt de koffieboon een geheel eigen proces.

De koffiebonen die bij dit Verfijnde smaakprofiel passen komen uit landen in de zogehete koffiegordel. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 17 en 23 graden en door de vele neerslag is de grond goed vruchtbaar.

Ideaal voor de lekkerste koffiebonen! Benieuwd naar de oorsprong van koffie?

Melangeren

Het is belangrijk dat de koffiemeesters de juiste bonen selecteren voor een Espresso smaakprofiel. Het gaat hierbij om koffiebonen die goed tegen een lang brandproces kunnen. Dit selectieproces heet melangeren. Nieuwsgierig wat voor een effect melangeren heeft op jouw koffie?

Branden

De koffie uit een Espresso smaakprofiel krijgt een eigen smaak door het lange brandproces. Dit proces maakt de koffieboon niet alleen donker van kleur, maar veranderd ook de smaakbeleving. De koffie krijgt krachtige aroma's en een wat bittere nasmaak. Wil jij meer weten over brandingsprocessen?

Koffiebonen die perfect aansluiten op een Verfijnd smaakprofiel

cta
cta

Hét recept waar Verfijnde koffie perfect tot haar recht komt

De zachte en lichte smaken die bij een Verfijnd smaakprofiel horen vind jij terug in de Party Latte! De heerlijke combinatie van Douwe Egberts Verfijnde koffie en marshmallows zal jou versteld doen staan. Wij dagen jou uit om deze te proberen. Haal de koffie in huis en het proeven kan beginnen!

Welk smaakprofiel heb jij?

Doe de test, ontdek welk smaakprofiel bij jou past en proef de koffiebonen met de tijdelijke 1+1 gratis actie!* Dompel jezelf onder in de wereld van jouw smaakprofiel door je aan te melden voor de interessante smaakmails. Zo word jij een échte koffiekenner!


Smaakprofiel Verfijnd

Zacht & harmonieus

Lees meer

Smaakprofiel Rond

Rijk & evenwichtig

Lees meer

Intens

Sterk & krachtig

Lees meer

*Doe de test en ontvang 50% korting op het totale aankoopbedrag van de 2 verpakkingen D.E koffiebonen naar keuze, OP=OP. Deze unieke code is geldig tot 17 maart 2021 en eenmalig te gebruiken per persoon en bankrekeningnummer. Actievoorwaarden van toepassing.