Terug naar het overzicht

Kleurrijke
koffiecorner

Haal de zon in huis! Met een kleurrijke koffiecorner die je iedere ochtend weer een glimlach op je gezicht tovert. Ontdek onze tips!

 

Ga naar de tips

5x tips voor een kleurrijke koffiecorner

1. Je lievelingskleur

Deze koffiehoek kun je helemaal koppelen aan je lievelingskleur. Dus hou je van rood, dan maak je daar je primaire kleur van. Te beginnen met een rode Moccamaster (ook verkrijgbaar in andere kleuren). Ga daaromheen te werk met complementaire kleuren, zoals roze en oranje. Kies maximaal 3 complementaire kleuren om het één geheel te laten zijn en laat die drie kleuren subtiel terugkomen.

2. Speel met structuren

In een kleurrijke koffiehoek kun je al vlug uit de bocht vliegen. Het geheel kan een soort Willie Wonka-wereld worden als je alleen maar ronde vorm en gladde oppervlakken kiest. Dus varieer met texturen en vormen. Een oranje theedoek en servet, een keramiek vaasje… Daarmee breek je het geheel mooi op.

3. Fleur het op

Een kleurrijke koffiehoek kan niet zonder bloemen. Hierbij is het vooral belangrijk dat die ook weer complementair zijn aan de primaire kleur. En probeer vooral in hoogte te denken. Combineer bloemen met een lange stengel met een kleiner plantje in een pot.

4. Gebruik de kracht van kunst

Deze koffiehoek straalt levenslust uit. En daar past ook kunst bij. Gebruik de muur voor een kleurrijk schilderij of een speels element met een levendig dier. Dit is ook het moment om de tekening van je kind een mooie plek te geven. Mits de kleuren niet vloeken…

5. Maak een mooi geheel

Verse kruiden zijn heerlijk! Daarnaast zorgen ze voor een beetje groen in je landelijke koffiecorner. Denk bijvoorbeeld aan een moestuintje, basilicumplantje of peterselie.

Ontdek ook deze koffiecorners