Terug naar het overzicht

Scandinavische
koffiecorner

Onze noorderburen staan al decennia bekend om hun typerende design. Vaak minimalistisch, veel licht, zwart-wit en strakke lijnen. Ook zie je hout en andere natuurlijke materialen erin terug. Je koffiehoek is geordend en daardoor rustig. Ontdek onze tips voor een Scandinavische koffiecorner! 

 

Ga naar de tips

Thuis in Koffie > Koffiecorner > Scandinavisch

5x tips voor een Scandinavische
koffiecorner

Tip 1. Less is more

Less is more. Dus geen slingerende vormen of sierlijke tierlantijnen, maar strakke lijnen en robuuste accessoires. Die typische rechte lijnen zie je bijvoorbeeld heel goed terug in het minimalistisch metalen hanglampje.

Tip 2. Contrast

Scandinavisch interieur heeft veel wit en pasteltinten, waarbij de kleur zwart zorgt voor ruimtelijk contrast. Een zwart koffieapparaat past daarom perfect in deze Scandinavische koffiecorner. Een zwart kannetje naast een pastelkleurig plantje vormt ook een mooi contrast. 

Tip 3. Creëer ruimte

Een Scandinavische koffiecorner is opgeruimd. Dus stapel je boeken op en zet je witte koffiemokjes op een rechte lijn achter elkaar. Heb je een mooie zwart-witte lijst? Zet deze dan op het aanrecht. De leegte en een strak design zorgen voor een perfecte Scandinavische koffiecorner. 

Tip 4. Natuurlijk materialen

Scandinaviërs zijn echte buitenmensen, dit is dan ook terug te zien in hun interieur. Gebruik dus hout, keramiek of wol voor in jouw koffiecorner. Een marmeren snijplank is bijvoorbeeld ideaal om je cake voor bij de koffie op te serveren. 

Tip 5. Rustige kleuren servies

Wil je wat kleur toevoegen aan je Scandinavische koffiecorner? Ga dan voor mooi servies in de kleuren: pastel, zalm, ecru of zwart. Als alles maar rustig, subtiel en in één lijn is met de rest van het interieur. Het is leuk om dat servies dan te combineren met een hout-marmeren onderzetter. Skål!

Ontdek ook deze koffiecorners