Smaakprofiel
Espresso

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past, ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso. Ontdek alles over het smaakprofiel Espresso!

Espresso? Deze smaken proef je in dit smaakprofiel

Koffies die in de categorie Espresso vallen, komen uit een krachtige en complexe melange. De krachtige aroma's en aangename bittere nasmaak is karaktariseren voor de koffie. 

"Bittere en intense smaken vind je terug in de varianten van onze Espresso koffiebonen" - M
eesterblender Peter Veenendaal

Hoe de Espresso koffie aan haar krachtige smaak komt

De koffiebonen die bij een Intens smaakprofiel passen, doorlopen haar eigen proces. Door middel van de juiste selectie koffiebonen en de juiste mate van branding, geniet jij van een kopje met intense en krachtige smaken.

De koffiebonen die bij dit smaakprofiel passen, komen uit de zogehete koffiegordel. Door de juiste temperatuur van gemiddeld 17 tot 23 graden, en de vele neerslag, zijn de groeiomstandigheden ideaal voor koffieplanten!

Melangeren

Het is belangrijk dat de koffiemeesters de juiste bonen selecteren voor een Espresso smaakprofiel. Het gaat hierbij om koffiebonen die goed tegen een lang brandproces kunnen. Dit selectieproces heet melangeren. Nieuwsgierig wat voor een effect melangeren heeft op jouw koffie?

Branden

De koffie uit een Espresso smaakprofiel krijgt een eigen smaak door het lange brandproces. Dit proces maakt de koffieboon niet alleen donker van kleur, maar veranderd ook de smaakbeleving. De koffie krijgt krachtige aroma's en een wat bittere nasmaak. Wil jij meer weten over brandingsprocessen?

Koffiebonen die perfect aansluiten op een Espresso smaakprofiel

Met Espresso koffie maak jij dit heerlijke recept

Vanavond kun jij jezelf nog verwennen met een heerlijke Espresso Martini. De sterke bittere smaak van de Espresso koffie komt goed tot haar recht in deze koffiecocktail. Dit zal je versteld doen staan! 

Welk smaakprofiel heb jij?

Doe de test, ontdek welk smaakprofiel bij jou past en proef de koffiebonen, filterkoffie of koffiecups met de tijdelijke 1+1 gratis actie!* Dompel jezelf onder in de wereld van jouw smaakprofiel door je aan te melden voor de interessante smaakmails. Zo word jij een échte koffiekenner!


Smaakprofiel Verfijnd

Zacht & harmonieus

Lees meer

Smaakprofiel Rond

Rijk & evenwichtig

Lees meer

Smaakprofiel Intens

Sterk & krachtig

Lees meer

*Doe de test en ontvang 50% korting op het totale aankoopbedrag van 2 verpakkingen D.E koffiebonen, 2 verpakkingen D.E filterkoffie of 2 verpakkingen D.E koffiecups naar keuze, OP=OP. Deze unieke code is geldig tot 31 december 2022 en eenmalig te gebruiken per persoon en bankrekeningnummer. Actievoorwaarden van toepassing voor koffiebonen, filterkoffie en koffiecups.