Smaakprofiel
Rond

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past,
ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso.
Ontdek alles over het smaakprofiel Rond!

Welke smaken jij kunt herkennen in een Rond smaakprofiel

Koffie in het smaakprofiel rond is een evenwichtig geheel, waarin geen enkel smaakelement overheerst. De natuurlijke smaakeigenschappen van de boon komen optimaal tot zijn recht.

‘’Een ronde koffiesmaak is erg toegankelijk, je proeft zachte, zoete fruittonen en misschien zelfs wat bloemigs’’– Meesterblender Peter Veenendaal

Hoe komt de koffie aan haar rijke en evenwichte smaak?

Ieder smaakprofiel is anders, en zo doorloopt de koffieboon die bij het Ronde smaakprofiel past ook haar eigen proces.

De koffiebonen van Douwe Egberts komen uit landen in de zogehete koffiegordel. Het (sub)tropische klimaat en de neerslag zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de koffieplanten. Ideaal voor de lekkerste koffiebonen!

Melangeren

Het is belangrijk dat de koffiemeesters de juiste bonen selecteren voor een Espresso smaakprofiel. Het gaat hierbij om koffiebonen die goed tegen een lang brandproces kunnen. Dit selectieproces heet melangeren. Nieuwsgierig wat voor een effect melangeren heeft op jouw koffie?

Branden

De koffie uit een Espresso smaakprofiel krijgt een eigen smaak door het lange brandproces. Dit proces maakt de koffieboon niet alleen donker van kleur, maar veranderd ook de smaakbeleving. De koffie krijgt krachtige aroma's en een wat bittere nasmaak. Wil jij meer weten over brandingsprocessen?

Koffie die perfect aansluit op een Rond smaakprofiel

Zo heb je Rond nog nooit geproefd

Als je straks Ronde koffie in huis hebt, kan het proeven beginnen. We willen je uitdagen om een stapje verder te gaan door een heerlijke twist te geven aan je koffie. Maak eens de Vanille ijskoffie! Zal je versteld doen staan... 

Welk smaakprofiel heb jij?

Doe de test, ontdek welk smaakprofiel bij jou past en proef de koffiebonen of koffiecups met de tijdelijke 1+1 gratis actie!* Dompel jezelf onder in de wereld van jouw smaakprofiel door je aan te melden voor de interessante smaakmails. Zo word jij een échte koffiekenner!


Smaakprofiel Verfijnd

Zacht & harmonieus

Lees meer

Smaakprofiel Intens

Sterk & krachtig

Lees meer

Smaakprofiel Espresso

Sterk & complex

Lees meer

*Doe de test en ontvang 50% korting op het totale aankoopbedrag van de 2 verpakkingen D.E koffiebonen of 2 verpakkingen D.E koffiecups naar keuze, OP=OP. Deze unieke code is geldig tot 31 december 2022 en eenmalig te gebruiken per persoon en bankrekeningnummer. Actievoorwaarden van toepassing voor koffiebonen en koffiecups.