Terug naar het overzicht

Insectenkaars

Niet alleen planten kunnen last hebben van insecten, jij natuurlijk ook. Zeker wanneer het mooi weer is, zoemen ze om je hoofd. De insectenkaars is een milieuvriendelijke manier om ze weg van je tuintafel te houden.

 

Douwe Egberts x Nicole

Een van de beste manieren waarop mensen duurzamer kunnen leven, is door bestaande artikelen te hergebruiken en upcyclen. De iconische JDE-potten hebben al lang duurzame praktijken aangemoedigd, omdat het een populair item is dat eindeloos wordt hergebruikt. Door te pleiten voor herbruikbaarheid, illustreerde ik een paar manieren waarop mensen de potten kunnen upcyclen - op basis van de recepten op de Moccona-website. Om een ​​duurzamere toekomst te hebben, moeten we de nadruk leggen op actie in het heden, en in dit ontwerp wilde ik mensen direct laten zien hoe we die stappen kunnen nemen.

Benodigdheden

  • Douwe Egberts Aroma Rood oploskoffiepot
  • Twee takjes rozemarijn
  • Een limoen
  • Een citroen
  • Essentiële eucalyptus olie (10ml)
  • Drijfkaars

Hoe maak je het?

1. Zorg dat de Douwe Egberts Aroma Rood oploskoffiepot goed schoon is.

2. Leg schijfjes citroen en limoen in de pot. En de rozemarijn er bovenop.

 

3. Vul de pot driekwart met water.

 

4. Voeg wat druppels essentiële olie toe.

 

5. Leg de drijfkaars erin en geniet van het mooie weer.

Meer voor jou

Haal de D.E pot in huis

Heb jij de D.E pot al aangeschaft? Zo geniet jij niet alleen van een heerlijk kopje koffie, maar kun je de glazen pot ook creatief hergebruiken. Koop de D.E Aroma Rood oploskoffiepot in de winkel en maak je eigen DIY creatie!