Ontdek hier alles over jouw favoriete koffie.

Je drinkt het misschien elke dag. Maar vraag je je wel eens af hoe koffie eigenlijk gemaakt wordt en waar het vandaan komt? Of misschien ben je benieuwd wat jouw smaakprofiel is en hoe je zelf de lekkerste koffie zet.

Hier vind je alles wat met koffie te maken heeft, van koffie trends tot hoe je als een echte barista melk opschuimt. Kies een van de onderwerpen en lees alles over jouw koffie. Waar koffie is, is Douwe Egberts. 

Iedereen heeft een eigen smaakvoorkeur, welke past het best bij jou? Rond, verfijnd, espresso of intens? Ontdek jouw smaakprofiel door middel van 6 vragen!

Ontdek jouw smaakprofiel

Douwe Egberts Aroma Rood smaakt nog vrijwel precies hetzelfde als honderd jaar geleden. Hoe kan dat? Douwe Egberts verklapt haar geheim.

Lees meer

Weet jij al welk koffiezetapparaat het meest geschikt is om jouw lievelingskoffie mee te zetten? Hieronder nemen we de meest gebruikte koffiemachines met je door!

Lees meer

De smaak van koffie is erg gevoelig voor externe invloeden. Als je de smaak wilt behouden, dan is het zaak om de koffie goed te bewaren. Wij leggen het je uit!

Lees meer

Cappuccino wordt op verschillende manieren bereid. Het verschil zit hem in de sterkte van de koffie, de hoeveelheid melk en de hoeveelheid schuim.

Lees meer

Het aantal schepjes koffie dat je nodig hebt ligt aan drie belangrijke factoren. Met deze stappen zet jij filterkoffie met exact de juiste sterkte!

Lees meer

Een cortado is een sterke shot espresso met een heerlijk warme melk. Hoe je deze maakt? Bij een cortado is dat de verhouding melk/koffie ongeveer 50/50 is.

Lees meer

Zwarte koffie blijft de meest gedronken koffie van Nederland. Een Cappuccino of Latte Macchiato zijn ook populair. Benieuwd welke variaties er nog meer zijn?

Lees meer

Het is allebei genieten, maar wat is nu precies het verschil tussen een latte macchiato en een cappuccino en hoe maak je ze? Wij leggen het je uit!

Lees meer

Amerikanen houden over het algemeen van minder sterke koffie dan Europeanen. Door die voorkeur riepen ze een eigen koffievariant in het leven: de americano. 

Lees meer

De flat white wordt gezien als het broertje van de latte macchiato, maar dan verfijnder en sterker. Leer alles over heerlijke flat white koffie!

Lees meer

Slow coffee is helemaal hip in de wereld van koffie. Er zijn veel manieren om slow coffee te maken, o.a. met een french press. Maar wat is slow coffee precies?

Lees meer

In het rijtje van Nederlandse klassiekers hoort naast haring, erwtensoep en bitterballen ook koffie verkeerd. Een kwart van alle Nederlanders drinkt deze koffiesoort weleens. Maar wat is koffie verkeerd eigenlijk en hoe maak je deze?

Lees meer

De perfecte koffie kan in een klein kopje zitten. Nu denk je misschien aan een espresso. Maar wist je dat de espresso nog een klein broertje heeft? De ristretto. Een minikopje smaakvolle koffie. Heb jij deze al eens geprobeerd?

Lees meer

Lungo is als het ware een lange espresso. Voor de bereiding van een lungo gebruik je dan ook dezelfde hoeveelheid koffie als bij een espresso.

Lees meer

We kennen espresso allemaal wel, het is een van de bekendste koffiesoorten. Een espresso is een klein kopje zwarte koffie met een intense koffiesmaak.

Lees meer

Na cappuccino is latte macchiato de meest gedronken koffievariant met melk. Maar hoe maak je nou eigenlijk een Latte Macchiato? En wat is het verschil met een Latte?

Lees meer

Smaken verschillen en zo ook die van jou. Maar wat is nou het verschil tussen de smaakprofielen rond, verfijnd, espresso en intens? Dat leggen we je graag uit.

Lees meer

Koffie komt in allerlei vormen en smaken. Van zwart tot cappuccino en van filterkoffie tot cups. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is de koffieboon!

Lees meer

Koffies uit een Verfijnd smaakprofiel komen uit een heerlijk zachte en harmonieuze melange. De smaak wordt gevormd uit de geselecteerde milde Arabica bonen. 

Lees meer

Koffie met een rond smaakprofiel is een evenwichtig geheel waarin geen enkel element overheerst. De eigenschappen van de koffiebonen komen optimaal tot hun recht.

Lees meer

Houd jij van een sterke en krachtige melange? Dan past koffie uit een Intens smaakprofiel goed bij jou! De koffie bevat een veelzijdige, volle smaak!

Lees meer

Koffies die in de categorie Espresso vallen, komen uit een krachtige en complexe melange. In deze koffies herken je bittere en intense smaken.

Lees meer

Onze Douwe Egberts meesterbrander neemt je mee in 5 stappen om nóg meer smaak uit ieder slokje koffie te halen. Nu leer je koffie pas écht proeven!

Lees meer

We drinken het dagelijks, maar waar komt koffie eigenlijk vandaan? Hoe wordt het gemaakt en hoe kun je koffie het beste bewaren? 

Lees meer

Bij koffie denken we vrijwel meteen aan koffiebonen en aan hun kleur. Maar wat zijn de smaakverschillen tussen licht, medium en donker gebrande bonen?

Lees meer

Als je denkt aan koffiebonen, zie je waarschijnlijk donkerbruine bonen voor je. Deze koffiebonen zijn al gebrand. Waarom is het branden van koffiebonen eigenlijk nodig?

Lees meer

Er zijn verschillende malingen: fijn, medium en grof. Ontdek welke koffiemaling het beste past bij jouw zetmethode en word een echte koffie master!

Lees meer

Niet iedere bonenoogst heeft precies dezelfde smaak, maar we willen wel dat ieder kopje koffie even lekker is. Daar is wat op gevonden: melangeren!

Lees meer

Koffie en cafeïne lijken bij elkaar te horen, maar dat hoeft niet! Benieuwd hoe het zit met cafeïnevrije koffie en hoe dit wordt gemaakt? 

Lees meer

Crema is de schuimlaag die bovenop je espresso ligt. Maar hoe ontstaat deze cremalaag en wat zegt het over de kwaliteit? Lees waarom en wordt een echte kenner!

Lees meer

Er wordt vaak gesproken over heerlijke koffie aroma’s. De koffie aroma bepaalt de smaak van jouw kopje koffie. Hoe kan dat eigenlijk?

Lees meer

Arabica en Robusta zijn allebei koffiebonen, beide vormen de perfecte basis voor een kopje koffie. Toch zit er veel verschil in de smaak, ontdek de verschillen hier!

Lees meer

Koffiedrinken van je zelfgeteelde koffiebonen. Het kán! Wij zochten voor je uit wat de voor- én nadelen zijn van een eigen koffieplant. Lees snel verder.

Lees meer

Ben jij een liefhebber van een goed bakje filterkoffie? Wij ook! Speciaal voor jou ontwikkelde wij de 6 gouden tips waarmee jij jouw bakje nóg lekkerder maakt.

Lees meer

Bij het zetten van lekkere bonenkoffie maken de kleine dingen het grote verschil. Met deze tips haal jij het meeste uit jouw favoriete koffiebonen!

Lees meer

Of je nou koffie zet met een chemex, cafetiere of een andere zetmethode gebruikt, in onze instructievideo’s leggen we het je stap voor stap uit.

Lees meer

Deze tool laat je in 3 snelle stappen zien hoe je thuis een perfecte kop koffie zet met een volautomatische koffiemachine en je favoriete Douwe Egberts koffiebonen.

Lees meer

Hoeveel schepjes filterkoffie heb je nodig? En hoeveel water kun je het beste toevoegen om de lekkerste filterkoffie te zetten? Douwe Egberts helpt je!

Lees meer

Vol bewondering kijken we in cafés hoe barista’s te werk gaan. Net zo’n heerlijke laag melkschuim op je koffie creëer je thuis helemaal zelf met onze tips!

Lees meer

Stapsgewijs leggen we je uit hoe je een Latte Art Zwaan kunt maken in je cappuccino. Bekijk de tutorial van onze barista en ga aan de slag! 

Lees meer

Stapsgewijs leggen we je uit hoe je een Latte Art Hartje kunt maken in je cappuccino. Bekijk de tutorial van onze barista en ga aan de slag! 

Lees meer

Stapsgewijs leggen we je uit hoe je een Latte Art Tulp kunt maken in je cappuccino. Bekijk de tutorial van onze barista en ga aan de slag! 

Lees meer

Er zijn talloze redenen om (vaker) te kiezen voor de plantaardige alternatieven voor koemelk. Lees hier alles wat je moet weten over plantaardige drinks.

Lees meer

Bekijk hier hoe je van de glazen Aroma Rood oploskoffie pot jouw eigen DIY-project maakt!

Lees meer