Koffiemok die naar de espresso kant wijst op het rad van koffiesmaken.

Smaakprofiel
Espresso

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past, ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso. Ontdek alles over het smaakprofiel Espresso!

Espresso? Deze smaken proef je in dit smaakprofiel

Koffies die in de categorie Espresso vallen, komen uit een krachtige en complexe melange. De krachtige aroma's en aangename bittere nasmaak is karaktariseren voor de koffie. Zoals je van D.E gewend bent, kun je ook bij deze smaak kiezen voor jouw favoriete soort koffie. Je vindt Espresso koffiebonen, filterkoffie en capsules in ons assortiment."Bittere en intense smaken vind je terug in de varianten van onze Espresso koffiebonen" - M
eesterblender Peter Veenendaal

Hoe de Espresso koffie aan haar krachtige smaak komt

Wereldkaart met verschillende soorten grijze gebieden.

De koffiebonen die bij een Espresso smaakprofiel passen, doorlopen hun eigen proces. Door middel van de juiste selectie koffiebonen en de juiste mate van branding, geniet jij van een kopje met intense en krachtige smaken.

De koffiebonen die bij dit smaakprofiel passen, komen uit de zogeheten koffiegordel. Door de juiste temperatuur van gemiddeld 17 tot 23 graden, en de vele neerslag, zijn de groeiomstandigheden hier ideaal voor koffieplanten!

Icoon dat gebruikt wordt op de Douwe Egberts website om bonen weer te geven.

Melangeren

Het is belangrijk dat de koffiemeesters de juiste bonen selecteren voor een Espresso smaakprofiel. Het gaat hierbij om koffiebonen die goed tegen een lang brandproces kunnen. Dit selectieproces heet melangeren. Nieuwsgierig welk effect melangeren heeft op jouw koffie?

icoon dat gebruikt wordt om het koffie brand proces weer te geven.

Branden

De koffie uit een Espresso smaakprofiel krijgt een eigen smaak door het lange brandproces. Dit proces maakt de koffieboon niet alleen donker van kleur, maar verandert ook de smaakbeleving. De koffie krijgt krachtige aroma's en een wat bittere nasmaak. Wil jij meer weten over brandingsprocessen?

Koffiebonen die perfect aansluiten op een Espresso smaakprofiel

Espresso Martini in een toepasselijk glas.

Met Espresso koffie maak jij dit heerlijke recept

Vanavond kun jij jezelf nog verwennen met een heerlijke (alcoholvrije) Espresso Martini. De sterke bittere smaak van de Espresso koffie komt goed tot zijn recht in deze koffiecocktail. Dit zal je versteld doen staan!


Smaakprofiel Verfijnd

Zacht & harmonieus

Lees meer

Smaakprofiel Rond

Rijk & evenwichtig

Lees meer

Smaakprofiel Intens

Sterk & krachtig

Lees meer