Latte macchiato versus cappuccino: wat is het verschil?

 

Het is allebei genieten, maar wat is nu precies het verschil tussen een latte macchiato en een cappuccino? Wij leggen het je uit!

Het is een moment om naar uit te kijken, en voor velen een hoogtepunt van de dag: jouw koffiemomentje. En dan het liefst met een een lekkere romige koffie waardoor het echt verwennen wordt. En dan is het wel belangrijk dat je de juiste koffie voor het juiste moment kiest! Door hun romige karakter zijn de Latte macchiato en cappuccino echte verwenkoffies. Dus waarom kiezen voor een latte macchiato of een cappuccino? Wij helpen je opweg.

Een latte macchiato en een cappuccino bestaan uit dezelfde ingredienten: een enkele shot espresso met opgeklopte warme melk. Het zijn echter niet dezelfde koffies: ze verschillen in hoeveelheid melk, en ze worden anders geserveerd.

Cappuccino

Een cappuccino bestaat uit een shot espresso, opgeklopte melk en melkschuim. Deze drie componenten zijn in een cappuccino evenredig verdeeld. De combinatie van koffie en melk zorgt voor een heerlijke romige melkkoffie. De cremá laag van de espresso mengt met het melkschuim, waardoor er een mooie mokkakleurige schuimlaag ontstaat. Dit mix effect is tevens de basis voor latte art. Om aandacht te leggen op de mokka-kleurige schuimlaag wordt een cappuccino doorgaans geserveerd in een porseleinen lage mok, met grote diameter zodat de bovenkant goed zichtbaar is.

Latte macchiato

Een latte macchiato begint, in tegenstelling tot de cappuccino, bij de melk. Waar je bij een cappuccino de melk bij de koffie schenkt, schenk je bij een latte macchiato de koffie bij de melk. Daarnaast gebruikt je voor een latte macchiato meer melk dan voor een cappuccino. Vanwege de heerlijk dikke schuimlaag wordt een latte macchiato geserveerd in een doorzichtig glas: zo is de dikte van de schuimlaag extra goed zichtbaar.

Krijg je van dit artikel spontaan zin in een lekkere verwenkoffie? Probeer dan eens verwenkoffies van Douwe Egberts. Smaken als Latte macchiato en Cappuccino in een mum van tijd bereid, met de koffie kwaliteit die je van ons kent. Gemakkelijk verpakt per portie, en met een heerlijk romige schuimlaag... Oeh, lekker!

Wil je meer weten over verwenkoffies van Douwe Egberts en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.