Recycle je D.E koffiecups

D.E koffiecups zijn gemaakt van aluminium, omdat dit materiaal zich leent om de perfecte kwaliteit koffie te waarborgen. Het beschermt de koffie in de koffiecapsule tegen licht en zuurstof waardoor de koffie aroma’s optimaal behouden blijven. Daarbij is aluminium oneindig recyclebaar, zonder verlies van kwaliteit. Daarom willen we dat elke koffiecup goed gerecycled wordt en is D.E trots om deel uit te maken van de vereniging Koffiecapsule Recycling NL. In samenwerking met andere koffieproducenten, bundelen we onze krachten om het recyclen van cups naar een hoger niveau te tillen.

We zetten ons in om het recyclingpercentage van aluminium koffiecups aanzienlijk te verhogen. Van de huidige 25% naar 75% in 2026.

Dit willen we realiseren door te investeren in geavanceerde afvalverwerkingstechnologieën, zodat in steeds meer nascheidings gemeenten de aluminium koffiecups efficiënt uit het restafval gescheiden kunnen worden. Dat betekent dat jij jouw gebruikte koffiecups gewoon kunt weggooien bij het restafval. Benieuwd of jouw gemeente hier al aan meedoet? Bekijk op www.koffiecapsulerecycling.nl of jouw gemeente meedoet.

In andere gemeenten kun je je gebruikte koffiecups nog steeds makkelijk laten recyclen door de cups in te leveren bij jouw lokale Blokker-filiaal of via het online Terracycle-programma.

 

Logo van de webwinkel Blokker

Hoe recycle ik mijn D.E koffiecups via Blokker?

Het enige wat jij hoeft te doen, is je koffiecups verzamelen in een willekeurige plastic tas en deze inleveren in de winkel. Onze partner Blokker recyclet de capsules en de koffie vervolgens. Volg onderstaande stappen om je koffiecups via een Blokker-winkel te recyclen.

Icoon van een container met daarin een recyclebaar logo, in het rood gemaakt.

Stap 1

Verzamel je Douwe Egberts koffiecups in een stevige plastic zak en zonder gaatjes zodat hij niet kan lekken. Indien je wenst kan je ook naar een gratis recyclezak vragen bij Blokker. 

Icoon van een winkel, gemaakt in het rood.

Stap 2

Lever je volle tas met koffiecups, nadat je hem goed hebt dichtgemaakt, gratis in bij de recyclebak in een Blokker-winkel. Vind hier jouw dichtstbijzijnde Blokker!

Terracycle logo, in het groen gemaakt.

Hoe recycle ik mijn D.E koffiecups
via TerraCycle®

Het enige wat jij hoeft te doen is je koffiecups verzamelen en opsturen naar TerraCycle®. De recycling is tweeledig: niet alleen de aluminium cups worden gerecycled, maar ook de koffie wordt gescheiden en gecomposteerd. Het aluminium wordt omgesmolten waarna er nieuwe producten van worden gemaakt, zoals een frame voor een fiets. Volg onderstaande stappen om online via TerraCycle® je koffiecups te laten recyclen.

Icoon van een doos, gemaakt in het rood.

Stap 1

Verzamel je Douwe Egberts koffiecups in een tas of doos naar keuze.

Icoon van een desktop en een mobiel apparaat, in het rood gemaakt.

Stap 2

Vraag een verzendlabel aan. Voor elke volgende zending heb je een nieuw verzendlabel nodig.

Icoon van het printer, gemaakt in het rood.

Stap 3

Verzamel minimaal 200 koffiecups. Verzend dan gratis het pakket.

Icoon van een brief die je op de post doet, in het rood gemaakt.

Stap 4

Plak het verzendlabel op de doos.

Kliko met daarin een recyclebaar icoon, gemaakt in het rood.

Stap 5

Breng de doos met de koffiecups naar het dichtstbijzijnde UPS pakketpunt. Wij verzorgen de verzendkosten.

 

Het recyclingprogramma van Blokker valt onder de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van Blokker, idem dito voor TerraCycle®.