Zo recycle je D.E koffiecups

 

Recycle jouw Douwe Egberts koffiecups! Lever je gebruikte D.E capsules in bij een van de 400 Blokker-filialen in Nederland of laat ze recyclen via het online TerraCycle®-programma. Bekijk hieronder hoe je dat doet.

 

Logo van de webwinkel Blokker

D.E koffiecups recyclen bij de Blokker

Het enige wat jij hoeft te doen, is je koffiecups verzamelen in een willekeurige plastic tas en deze inleveren in de winkel. Onze partner Blokker recyclet de capsules en de koffie vervolgens. Volg onderstaande stappen om je koffiecups via een Blokker-winkel te recyclen.

Icoon van een container met daarin een recyclebaar logo, in het rood gemaakt.

Stap 1

Verzamel je Douwe Egberts koffiecups in een stevige plastic zak en zonder gaatjes zodat hij niet kan lekken. Indien je wenst kan je ook naar een gratis recyclezak vragen bij Blokker. 

Icoon van een winkel, gemaakt in het rood.

Stap 2

Lever je volle tas met koffiecups, nadat je hem goed hebt dichtgemaakt, gratis in bij de recyclebak in een Blokker-winkel. Vind hier jouw dichtstbijzijnde Blokker!

Terracycle logo, in het groen gemaakt.

D.E koffiecups online recyclen via
TerraCycle®

Het enige wat jij hoeft te doen is je koffiecups verzamelen en opsturen naar TerraCycle®. De recycling is tweeledig: niet alleen de aluminium cups worden gerecycled, maar ook de koffie wordt gescheiden en gecomposteerd. Het aluminium wordt omgesmolten waarna er nieuwe producten van worden gemaakt, zoals een frame voor een fiets. Volg onderstaande stappen om online via TerraCycle® je koffiecups te laten recyclen.

Icoon van een doos, gemaakt in het rood.

Stap 1

Verzamel je Douwe Egberts koffiecups in een tas of doos naar keuze.

Icoon van een desktop en een mobiel apparaat, in het rood gemaakt.

Stap 2

Vraag een verzendlabel aan. Voor elke volgende zending heb je een nieuw verzendlabel nodig.

Icoon van het printer, gemaakt in het rood.

Stap 3

Verzamel minimaal 200 koffiecups. Verzend dan het pakket gratis.

Icoon van een brief die je op de post doet, in het rood gemaakt.

Stap 4

Plak het verzendlabel op de doos.

Kliko met daarin een recyclebaar icoon, gemaakt in het rood.

Stap 5

Breng de doos met de koffiecups naar het dichtstbijzijnde UPS pakketpunt. Wij verzorgen de verzendkosten.

Verschillende soorten Douwe Egberts capsules geplaatst op een tafel.

Waarom gebruiken wij aluminium voor onze koffiecups?

De capsules van Douwe Egberts zijn gemaakt van aluminium, omdat dit materiaal de koffie het best beschermt tegen licht en zuurstof. Daardoor blijven de koffie-aroma’s optimaal bewaard. Daarbij is aluminium oneindig recyclebaar, wat bijdraagt aan onze ‘zero waste’-ambitie.

 

*Douwe Egberts neemt deel aan het Blokker-recyclingprogramma en TerraCycle®-programma, omdat Douwe Egberts het recyclen van aluminium koffiecapsules belangrijk vindt. Wij streven ernaar dat er in Nederland zoveel mogelijk capsules worden gerecycled zonder dat er disproportioneel veel andere bewegingen ontstaan. Wij dragen het Blokker- en TerraCycle®-programma dan ook een warm hart toe. In de tussentijd blijft Douwe Egberts werken aan een oplossing via het PMD- of restafval en zijn wij in gesprek met verschillende partijen om het percentage gerecyclede cups omhoog te krijgen. Het recyclingprogramma van Blokker valt onder de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van Blokker, idem dito voor TerraCycle®.