Bekijk hier de video

pijl

Espresso zetten

Begin met het zetten van een kopje verse Douwe Egberts Espresso. Heb je een apparaat waarmee je een dubbele espresso kunt zetten doe dit dan! Door een sterke espresso te gebruiken krijg je een mooie donkerbruine laag waardoor je het hartje extra goed ziet!

Melkschuim maken

Latte Art begint natuurlijk bij het gebruiken van een perfecte melkschuim. Gebruik volle melk voor een dik en lekker melkschuim. Giet de melk in een melkkannetje en schuim de melk op. Heb je geen stoompijpje? Dan kun je natuurlijk ook melk opschuimen in een steelpan of een melkopschuimer gebruiken.

Walsen en tikken

Voor het creëren van de Latte Art is het van belang dat je gebruik maakt van een melkkannetje. Door het melkschuim in het melkkannetje te walsen en de luchtbellen uit het melkschuim te tikken krijg je een mooi egaal melkschuim. Dit is een essentiële stap in de Latte Art creatie!

Start met schenken

Kantel het kopje met de espresso erin. Schenk de melk met een draaiende beweging in het kopje vanaf ongeveer 8 cm hoogte. Schenk voorzichtig maar met een constante beweging.

Maak het hartje

Als driekwart van het kopje is gevuld draai je het kopje recht en kom je met het melkkannetje dichterbij en houd je hem stil, hierdoor wordt er een wit rondje gecreëerd. Als het kopje bijna vol is breng je het melkkannetje omhoog en trek je het melkschuim door het rondje heen. En voilà een hartje! 


Goed gedaan! Geniet van je zelfgemaakte Latte Art cappuccino.