Hoe bewaar je koffiebonen en filterkoffie het best?

Voor het bewaren van koffiebonen en filterkoffie is een schoon, goed afsluitbaar blik prima. Koffiebonen en filterkoffie kun je het best bewaren door ze in de zak te houden, zak luchtdicht afsluiten (bijvoorbeeld met een knijper), die zak daarna in een luchtdichte pot doen, en de pot op een donkere en droge plek opbergen. Houd de koffie uit de buurt van sterk geurende producten en gebruik het blik uitsluitend voor koffie. Over het algemeen wordt aangeraden om de koffiebonen of filterkoffie binnen drie weken na openen te gebruiken. Hierna gaat de kwaliteit van de koffie, en daarmee de smaak, achteruit. Lees hier meer informatie over het bewaren van koffie.

 

Welke boon voor welke koffie?

Ben je een liefhebber van zwarte koffie? Dan is licht geroast een goede match, dankzij het subtiele karakter van de koffiebonen. Houd je van een bittere afdronk? Dan zijn medium geroaste bonen een echte aanrader. Zowel licht als medium geroaste koffiebonen zijn heel geschikt voor een koffie verkeerd. Donker tot zeer donker geroast is perfect voor het maken van een espresso. Daardoor kunnen (zeer) donker geroaste koffiebonen ook goed worden gebruikt bij het maken van een cappuccino en latte macchiato. Lees hier veel meer informatie over de verschillende koffiesoorten.

 

Ken je koffie

Wil je weten waar jouw koffiebonen precies vandaan komen? Lees dan alles over Douwe Egberts koffie en leer je koffie kennen!

 

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je dan in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes op koffiegebied.