Moeilijkheidsgraad: 
coffee_scale_medium3.png

Stapsgewijs leggen we je uit hoe je een Latte Art Tulp kunt maken. Bekijk de tutorial van onze barista en ga aan de slag! 

Wat heb je nodig?

  •  Middelgrote mok
  •  1 kopje espresso
  •  100 ml volle melk
  •  Melkkannetje
  •  Melkopschuimer of steelpannetje 

Bekijk hier de video

down-chevron3.png

124.png

Espresso zetten

Begin met het zetten van een kopje verse Douwe Egberts Espresso. Heb je een apparaat waarmee je een dubbele espresso kunt zetten doe dit dan! Door een sterke espresso te gebruiken krijg je een mooie donkerbruine laag waardoor je het hartje extra goed ziet! 

224.png

Melkschuim maken

Latte Art begint natuurlijk bij het gebruiken van een perfecte melkschuim. Gebruik volle melk voor een dik en lekker melkschuim. Giet de melk in een melkkannetje en schuim de melk op. Heb je geen stoompijpje? Dan kun je natuurlijk ook melk opschuimen in een steelpan of een melkopschuimer gebruiken. 

DE koffie trends Latte-art Tulp.

324.png

Walsen en tikken

Voor het creëren van de Latte Art is het van belang dat je gebruik maakt van een melkkannetje. Door het melkschuim in het melkkannetje te walsen en de luchtbellen uit het melkschuim te tikken krijg je een mooi egaal melkschuim. Dit is een essentiële stap in de Latte Art creatie! 

423.png

Chocoladesaus

Bij de afronding van de Lazy Noon schenk je een beetje chocoladesaus over het slagroom. En zo maak je de Lazy Noon uit het D.E Café! 

523.png

Maak de tulp

Nu draai je het kopje recht en kom je met het melkkannetje dichterbij en houd je hem stil, hierdoor wordt er een wit rondje gecreëerd. Doe dit vervolgens nog een keer. Als het kopje bijna vol is breng je het melkkannetje omhoog en trek je het melkschuim door het rondje heen. Zo maak je de Latte Art tulp!  

Meer Latte Art