Flat white

Een espresso of cappuccino kennen we allemaal, maar wat is een ‘flat white’ en hoe maak je deze? De flat white wordt gezien als het broertje van de latte macchiato, maar dan verfijnder en sterker. Leer alles over heerlijke flat white koffie!

Wat is een flat white?

Veel mensen doen graag een beetje melk in de koffie. Of koffie bij de melk. Een belangrijk verschil! Het laatste maakt koffie namelijk minder bitter. Een flat white bestaat uit drie delen: een espresso shot, een flinke scheut warme melk en, om hem af te maken, een klein laagje schuim.

Hoe maak je een flat white?

Wil je zelf een flat white maken? Hieronder lees je hoe je aan de slag gaat. Binnen de kortste keren ben je een echte koffiemaster!

1 Zet zo’n 30 ml sterke koffie, bijvoorbeeld met Espresso bonen of Intens bonen.

2 Verwarm ongeveer 100 tot 130 ml melk. Let op: de melk mag niet koken!

3 Giet de verwarmde melk over de warme koffie.

4 Maak een laagje schuim met de melkopschuimer.

5 Schenk een dun laagje schuim over de melk. Je zelfgemaakte flat white is nu klaar!

Flat white of cappuccino?

Een cappuccino wordt gemaakt met meer schuim en minder melk. Een flat white wordt gemaakt met een klein beetje schuim en verwarmde melk. Hierdoor ontstaat een fluweelzachte laag zonder belletjes. Daarnaast heeft een flat white een sterkere koffiesmaak dan een cappuccino.

 

Wil je meer weten over Douwe Egberts koffiebonen en op de hoogte blijven van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.