5 gouden tips voor de lekkerste filterkoffie

 

Ben jij ook een liefhebber van een goed bakje filterkoffie? Wij ook! Speciaal voor jou ontwikkelde wij de 5 gouden tips waarmee jij jouw bakje nóg lekkerder maakt. Alleen zo word jij een echte thuisbarista!  

Tip 1. Door de filterkoffie op de juiste manier te bewaren, behoudt het haar heerlijke aroma's

Doordat filterkoffie al gemalen is, verliest het sneller zijn smaak dan koffiebonen. Daarom is het bij deze koffie extra belangrijk om hem op de juiste manier te bewaren. Een van de belangrijkste tips is om nooit een nieuwe verpakking te openen voordat de oude op is. De verpakkingen zijn zo ontworpen dat de koffie zo lang mogelijk zijn smaak behoudt. Verder blijft het voor filterkoffie belangrijk om de koffie te bewaren op een koele en donkere plek, met zo min mogelijk zuurstof en buiten de geur van ander etenswaar. Heb je een doorzichtige pot waar je koffie luchtdicht in kunt bewaren? Laat de koffie dan in de verpakking zodra je het in de koffiepot bewaart. Zo houd je ook de invloed van licht beperkt.

 

Tip 2. Gebruik je een papieren filter? Dit is de reden waarom je die eerst even moet afspoelen

Wanneer je een koffiezetapparaat met een filter gebruikt, is het belangrijk om de filter van te voren eerst af te spoelen. Hiermee verwijder je de kleine vezeltjes waarmee de papieren bijsmaakjes wegspoelt. Zo proef jij alleen de heerlijke aroma's van jouw filterkoffie.

 

Tip 3. Roei altijd even door je koffie voordat je drinkt

Wanneer je een kopje filterkoffie zet, loopt de koffie langzaam in je kan. Maar wist jij dat de koffie die als eerste door het filter loopt sterker is dan het laatste beetje? Door na het inschenken even goed te roeren in je kopje, meng je de koffie goed voordat je je eerste slok neemt. Zo geniet jij iedere slok van dezelfde lekkerste koffie. 

 

Tip 4. Verwarm je kopje voor

Optimaal genieten van de heerlijke aroma's en smaken van je koffie? Dat doe je wanneer je je kopje van te voren opwarmt. Dit kan heel gemakkelijk met warm water. Laat het een tijdje staan zodat je kopje warm wordt, haal daarna het warme water eruit en schenk direct de koffie in! 

 

Tip 5. Gebruik de juiste zetmethode voor jouw favoriete koffie

Het klinkt eigenlijk heel makkelijk, een kopje koffie zetten. Maar weet jij zeker dat jij jouw zetmethode goed gebruikt om de lekkerste filtekoffie mee te zetten? Doe Koffie Master test en ontvang handige zettips en een persoonlijk koffie-advies. Zo word jij een echte Koffie Master!

 

Genieten van de lekkerste filterkoffie doe je met...

 

De_lekkerste_koffie_zet_je_zelf.png

1. De Douwe Egberts
Moccamaster

Hiermee zet jij eenvoudig
de lekkerste filterkoffie. 

Lees meer

 

 

2. Andere cadeaus uit
de spaarcollectie 

Verras vrienden, familie of jezelf met cadeaus waarmee je
ultiem geniet van jouw bakje filterkoffie.


Bekijk de collectie