Handige tips

Filterkoffie op z’n best? De tips van Douwe Egberts helpen je om het lekkerste kopje filterkoffie te zetten. En dat smaakt goed!

Gebruik een schoon apparaat

Reinig je machine regelmatig met schoon, warm water en droog af met een zachte doek. Controleer of er nog koffieaanslag (koffievet) is achtergebleven, want dit kan zorgen voor een bittere en enigszins vieze smaak. Reinig met name het koffiefilter goed.

JDE Koffie Tool Versie Koffie JPG

Bewaar je koffie luchtdicht

Zodra koffie is gebrand, verliest het langzaam smaak door blootstelling aan licht, lucht en vochtigheid. Daarom raden we je aan om je koffie in een luchtdicht te bewaren en op een donkere plek.

Gebruik altijd vers water

Het water dat je gebruikt is heel belangrijk voor de kwaliteit van koffie. Als het kraanwater naar chloor of ijzer smaakt, gebruik dan flessenwater. Verder moet het water goed koud zijn. Gebruik geen gedestilleerd water.

Gebruik verse koffie

Gebruik de koffie snel na aankoop. Versheid is essentieel voor een lekkere filterkoffie. Koop kleine porties waarvan je weet dat je het binnen 2 weken kunt opmaken.

Overweeg een goudfilter

In plaats van een papieren filter, kun je een herbruikbaar goudfilter gebruiken. Een goudfilter behoudt de aroma's en de natuurlijke smaak van de koffie goed en is duurzaam in gebruik.

Verwarm je kopje

Schenk je koffie in een voorverwarmd kopje. Zo blijft de koffie langer op temperatuur en verliest minder snel haar kostbare aroma's. Zet daarom zoveel koffie als je denkt nodig te hebben.