dessert affogato recept

Dessert Affogato

Porties: 2 personen
Bereidingstijd:
5 minuten (ongeveer)

Geen inspiratie voor een zomers nagerecht? Met deze espresso ijskoffie zit je altijd goed! Het is ook nog eens super makkelijk om te maken omdat je voor de basis maar 2 ingredienten nodig hebt. Met een likeurtje, decoratie en slagroom kun je dit makkelijke recept zo gek maken als je zelf wilt!

Ingrediënten

  • 2 kopjes vers gezette Douwe Egberts Espresso
  • 2 bolletjes slagroomijs
  • 2 mooie glazen om te serveren
  • Eventueel koffielikeur, slagroom, decoratie

Ingrediënten

Ingredients

  • IJsklontjes*

    1 sterkeD.E Lungo koffie

     

  • 125ml amandelmelk

    ½ theelepel kaneel

     

  • Optioneel: 3 druppels Stevia

    *Behoud de kracht van jouw koffie! Het toevoegen van ijsklontjes aan je ijskoffie kan ervoor zorgen dat je ijskoffie erg waterig wordt. Daarom adviseren wij om ijsklontjes te maken van vers gezette koffie. Schenk in een ijsklontjeshouder koffie en zet het in de diepvries. Gebruik deze koffie-ijsklontjes voor de bereiding van jouw ijskoffie.

Bereiding

  1. 01

    Schep een bolletje slagroomijs in ieder glas.

  2. 02

    Schenk hier de Douwe Egberts espresso overheen.

  3. 03

    Voeg eventueel een likeur, slagroom of decoratie toe naar wens.

  4. 04

    En nu... Genieten van deze lekkernij!

D.E Nieuwsbrief