Terug naar het overzicht

Iced Cappuccino Soy Vanilla

De Iced Cappuccino Soy Vanilla is heerlijk op een warme dag. Een mooi alternatief voor een koffie met volle melk.

Bereidingstijd: 5 minuten 

Wat heb je nodig?

  • Middelgrote mok
  • 1 kopje espresso
  • 10 ml vanillesiroop
  • 130 ml soja melk 
  • Ijsblokjes en ijspoeder
  • Slagroom naar smaak
  • Blender

Bereidingswijze:

1. Zet een espresso. Maak een heerlijke Douwe Egberts espresso, van 30 ml. Schenk deze espresso in de blender. Wil je liever een sterkere Iced Cappuccino Soy Vanilla? Voeg dan een dubbele espresso toe!

2. Voeg soja melk toe. Dan schenk je 130ml soja melk in de blender. Naast soja melk kun je ook volle melk of bijvoorbeeld havermelk of kokosmelk gebruiken.

3. Voeg vanillesiroop toe. Voor een lichtzoete iced cappuccino voeg je ongeveer 10ml vanillesiroop toe aan de blender.

4. Ijsklontjes en ijspoeder. De Iced Cappuccino mag natuurlijk lekker koud zijn! Voeg ongeveer 5 ijsklontjes toe aan de blender en gooi er wat ijspoeder overheen. Hierdoor wordt de Iced Capuccino geen ijsklont en krijg je een lekker romige creatie.

5. Blenden en schenken. Blend alle ingrediënten goed in de blender en schenk vervolgens de creatie over in het glas. Houd nog een paar centimeter over voor de toevoeging van de slagroom.