Waarom melangeren een belangrijke stap in het koffieproces is

Waarom worden verschillende bonen eigenlijk met elkaar gemengd? Dat leggen we je graag uit. Koffie is een natuurproduct en wordt gemaakt uit de bessen van een koffieplant. Deze planten groeien op een koffieplantage en zijn erg gevoelig voor weersinvloeden. Zoals je weet, is ieder seizoen anders. Dat heeft ook invloed op de smaak van de koffie.

Als echte koffieliefhebber heb jij natuurlijk je eigen voorkeuren qua smaak van jouw koffiebonen, capsules of filterkoffie. Zo kan je voorkeur uitgaan naar een zachte smaak of toch een sterk bakje koffie. Om ervoor te zorgen dat ieder kopje koffie dat jij drinkt hetzelfde smaakt, worden de koffiebonen van verschillende plantages met elkaar gemengd.

Een zogeheten 'melangeur' combineert bonen van verschillende plantages tot één type melange. Deze expert weet precies de juiste verhoudingen en maakt daarmee jouw favoriete koffie klaar.

Omdat melangeren de smaak en geur van de koffie bepaalt, is het een belangrijke stap in het productieproces.

 

Hoe D.E kwaliteit garandeert

De ene melange is wat zoet of bitter, terwijl de ander juist intense smaken bevat. Zo geniet iedereen van de smaak waar hij of zij van houdt. Om de kwaliteit van de melange te garanderen, wordt de koffie van Douwe Egberts altijd eerst getest op zijn smaak door onze meesterblenders.

Daarnaast wordt de koffie ook regelmatig geproefd door consumentenpanels. Op deze manier smaakt ieder kopje Douwe Egberts koffie net zo lekker als de vorige. Wil je meer te weten komen over koffie? Lees dan hier verder. 

 

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je dan in voor de Douwe Egberts nieuwsbrief. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes op koffiegebied.

 

Wat is jouw smaakprofiel?

Je geniet pas het meest van een kopje verse koffie als hij ook het beste bij jouw smaak past. Maar smaken verschillen. Weet jij welk smaakprofiel jij hebt? VerfijndRondIntens of Espresso?