Prestigieuze designprijs voor JDE Promesso koffiemachine

De Promesso koffiemachine van JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE) Professional Nederland is onderscheiden met een Red Dot: Best of the Best-award. Dit is dé internationale designprijs voor het beste productontwerp van het afgelopen jaar. De vakjury maakte deze week bekend dat de koffiemachine voor de zakelijke markt, ontworpen door designbureau VanBerlo, is beoordeeld als beste productontwerp in zijn categorie.

Best of the Best
Dit jaar werden 5200 designs uit 57 landen beoordeeld door een 41-koppige vakjury. De Red Dots Design Awards worden toegekend in drie hoofddisciplines: Product, Communication en Concept, verdeeld in 31 categorieën. De meest uitmuntende ontwerpen worden bekroond met een Best of the Best-award. De Promesso koffiemachine behoort tot de gelukkige winnaar die is onderscheiden met zo’n eervolle prijs. De internationale designprijs wordt 4 juli uitgereikt in het Aalto-theater in Essen, Duitsland.

Promesso koffiemachine
Promesso is een concept voor de zakelijke markt met een totaal nieuwe technologie, een stijlvolle koffiemachine en een premium kwaliteit koffie. Door zijn bijzondere vormgeving en het intuïtieve touchscreen is de Promesso koffiemachine uiterst eenvoudig te bedienen. Gebruikers maken met het grootste gemak hun favoriete koffiecreatie. Het rijke pallet aan variaties kan naar eigen smaak worden gezet en gedronken. De koffiemachine bewaart favorieten en kent de voorkeuren van meerdere gebruikers. 

Design en functionaliteit zijn optimaal
JDE is de enige koffiebrander ter wereld die al decennia eigen koffiemachines ontwikkelt. Daarmee biedt het bedrijf de optimale oplossing voor de klant en de consument. Harrie Wessels, Global Design & Innovation Manager JDE Professional: “Als marktleider op het gebied van full service koffie oplossingen blijft JDE constant innoveren. Ontwerpbureau VanBerlo – waarmee we al meer dan 15 jaar samenwerken – vult onze kennis perfect aan en vertaalt onze briefings naar het beste design. Met de Promesso koffiemachine is dat fantastisch gelukt: design en functionaliteit zijn optimaal tot in de kleinste detail doorgevoerd.”

Sjoerd Hoyinck, Design & Development Director VanBerlo: “In 15 jaar waren we getuige van enorme veranderingen in de markt. JDE is een koffiebrander die eigen technologie en machines in lijn met het merk blijft ontwikkelen. Mede gezien de sterke concurrentie is deze Red Dot: Best of the Best een erkenning van goede kwaliteit en een welverdiende kroon op onze langdurige samenwerking.”