Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp helpt kinderen en jongeren tot 21 jaar die in Nederland opgroeien in armoede. In Nederland staan jongeren er vanaf hun 18e zelf voor, precies wanneer ze hun eerste eigen plekje kunnen gaan opbouwen. Juist hier schiet Kinderhulp te hulp aan de hand van op jezelf woon boxen bestaand uit verschillende dingen waarmee jongeren hun eerste plekje gezellig en huiselijk kunnen maken.

Kinderhulp 500 x 300.jpg

Wat doet Kinderhulp?

 

Nationaal Fonds Kinderhulp helpt ruim 300.000 kinderen en jongeren met iets groots, of iets kleins. Met (warme) kleding of een eigen bed. Met zwemlessen, een (tweedehands) fiets, een laptop voor school of een cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar dat niet zijn voor kinderen die opgroeien in armoede.

Kinderhulp is er wanneer andere instanties niet kunnen helpen. Altijd via maatschappelijke organisaties, zoals een maatschappelijk werker, wijkteam van de gemeente, school, kerk of jeugdhulpverlener. Zij komen bij de kinderen thuis en zien waar hulp hard nodig is.

 

 

icon schenken (1).png

Schenk en draag bij

aan Kinderhulp

Met het schenken van D.E waardepunten aan Kinderhulp draagt u bij aan het huislijk maken van het eerste eigen plekje van jongeren vanaf 18 jaar die het financieel erg moeilijk hebben en weinig tot geen ondersteuning meer ontvangen van andere instanties. Met jouw geschonken punten maakt Kinderhulp speciale op-jezelf-woonboxen mogelijk voor jongeren die op zich zelf gaan wonen!