Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. En dat is hard nodig, want wist u dat er in élke straat in Nederland wel een oudere woont die zich eenzaam voelt? Dus ook bij u in de straat. Voor deze mensen heeft een klein gebaar een grote impact. Wij geloven in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn.

Twee oudere dames van het nationaal ouderenfonds.

Wat doet Het National Ouderenfonds?


Zij stimuleren ouderen om bewust sociaal actief te blijven. Zo blijven ze verbonden met anderen en kunnen ze van betekenis zijn. En ze inspireren de maatschappij om een leeftijdsvriendelijke samenleving te zijn.
Ouderen krijgen via Het Nationaal Ouderenfonds mogelijkheden en kansen om oud te worden zoals zij dit zelf willen. De oudere is betrokken bij de samenleving op de manier die hij of zij wenst. Het Nationaal Ouderenfonds richt zich hierbij op drie pijlers:

  1. Stimuleren van actief ouder worden.
  2. Inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving.
  3. Het bestrijden van eenzaamheid.

 

icon schenken (1).png

Schenk en draag bij

aan Het Nationaal Ouderenfonds

Met het schenken van D.E waardepunten aan Het Ouderenfonds draagt u bij aan een groter sociaal netwerk voor ouderen die daar echt behoefte aan hebben. Het hele jaar door brengt het Ouderenfonds ouderen met elkaar in contact. Zij ontmoeten nieuwe mensen tijdens een ritje met de PlusBus, een potje voetbal bij de OldStars-sportclub, een lokale groepsles over online actief zijn of een ochtend bijkletsen bij de breiclub. Met uw bijdrage maakt u dit mogelijk! Zo hebben ouderen steun aan elkaar in moeilijke periodes en bouwen zij een nieuwe vriendenkring op. Dankzij het Ouderenfonds staan veel ouderen er niet meer alleen voor.