Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. En dat is hard nodig, want wist u dat in 2018 er meer dan 5.6 miljoen ouderen zijn in Nederland? En dat hiervan meer dan 2.5 miljoen ouderen zich eenzaam voelen? Wij geloven in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn.

Wat doet Het National Ouderenfonds?


Zij stimuleren ouderen om bewust sociaal actief te blijven. Zo blijven ze verbonden met anderen en kunnen ze van betekenis zijn. En ze inspireren de maatschappij om een leeftijdsvriendelijke samenleving te zijn.
Ouderen krijgen via Het Nationaal Ouderenfonds mogelijkheden en kansen om oud te worden zoals zij dit zelf willen. De oudere is betrokken bij de samenleving op de manier die hij of zij wenst. Het Nationaal Ouderenfonds richt zich hierbij op drie pijlers:

  1. Stimuleren van actief ouder worden.
  2. Inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving.
  3. Het bestrijden van eenzaamheid.

 

icon schenken (1).png

Schenk en draag bij

aan Het Nationaal Ouderenfonds

Met het schenken van D.E waardepunten aan Het Ouderenfonds draagt u bij aan de Zilverlijn. Een anonieme beldienst voor ouderen die behoefte hebben aan meer sociaal contact. Op een afgesproken moment in de week bellen vrijwilligers naar ouderen voor een gezellig praatje, een goed gesprek of een luisterend oor. Zo kan de oudere zijn verhaal doen en blijven de gesprekken divers en afwisselend, net waar de oudere behoefte aan heeft. Deelname is gratis en vrijblijvend. Een telefoontje duurt ongeveer 20 minuten. De onderwerpen van het gesprek bepalen deelnemer en vrijwilliger uiteraard zelf. In 2019 waren er bijna 20.000 aantal contactmomenten tussen vrijwilligers en ouderen.