Het Nationaal Ouderenfonds


Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. En dat is hard nodig, want wist u dat in 2018 er meer dan 5.6 miljoen ouderen zijn in Nederland? En dat hiervan meer dan 2.5 miljoen ouderen zich eenzaam voelen?

Wat doet Het Nationaal Ouderenfonds?


Zij stimuleren ouderen om bewust sociaal actief te blijven. Zo blijven ze verbonden met anderen en kunnen ze van betekenis zijn. En ze inspireren de maatschappij om een leeftijdsvriendelijke samenleving te zijn.

Ouderen krijgen via Het Nationaal Ouderenfonds mogelijkheden en kansen om oud te worden zoals zij dit zelf willen. De oudere is betrokken bij de samenleving op de manier die hij of zij wenst. Het Nationaal Ouderenfonds richt zich hierbij op drie pijlers:

  1. Stimuleren van actief ouder worden.
  2. Inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving.
  3. Het bestrijden van eenzaamheid.

Schenk en draag bij
aan Het Nationaal Ouderenfonds


Met het schenken van D.E waardepunten aan Het Nationaal Ouderenfonds draagt u bij aan de Zilverlijn. Een anonieme beldienst voor ouderen die behoefte hebben aan meer sociaal contact. Op een afgesproken moment in de week bellen vrijwilligers naar ouderen voor een gezellig praatje, een goed gesprek of een luisterend oor.


Nu schenken