Oranje Fonds


Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving, zodat niemand er alleen voor staat. Daarom steunen zij iedereen die iets voor een ander wil doen. Dat doen ze met geld, aandacht en advies en nu ook met geschonken D.E waardepunten. 

Wat doet het Oranje Fonds?


Het Oranje Fonds steunt jaarlijks zo'n 10.000 sociale projecten in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk; van buurthuizen voor jong en oud, schuldhulp, maatjes- en mentorprojecten en taalprogramma's voor nieuwkomers in Nederland.

Het gaat vaak om projecten die voortkomen uit ideeën van vrijwilligers en die alleen door hun inzet mogelijk zijn. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de samenleving.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds, en zijn dan ook zeer betrokken bij het werk en projecten.

Schenk en draag bij
aan het Oranje Fonds


Met het schenken van D.E waardepunten aan het Oranje Fonds draag je bij aan het ondersteunen van honderden maatjesprojecten waarbij jouw D.E waardepunten worden omgezet in geld, kennis en aandacht. Met deze bijdrage kunnen maatjeskoppels bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, een treinkaartje betalen of samen naar een museum.

Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Doe je mee?


Nu schenken