koffiekop die wijst naar de Intens kant op het wiel van koffiesmaken.

Smaakprofiel
Intens

Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past,
ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso. Ontdek alles over het smaakprofiel Intens!

De smaak die je kunt herkennen in een Intens smaakprofiel

Houd jij van een sterke en krachtige melange? Dan past koffie uit een Intens smaakprofiel goed bij jou! De koffie bevat een veelzijdige, volle smaak doordat bittere en zoete tonen mooi geaccentueerd worden. D.E stelt jouw Intense smaak zorgvuldig samen in de heerlijkste koffiebonen, filterkoffie en koffiecups.


"Als je deze koffie proeft kunnen tonen van karamel, chocolade, noten en bloemen opvallen", legt Meesterblender Peter Veenendaal uit.

Hoe de Intense koffie aan haar eigen smaak komt

Wereldkaart met verschillende soorten grijze gebieden.

De koffiebonen die bij het Intense smaakprofiel passen, doorlopen hun eigen proces. Door middel van de juiste selectie bonen en mate van branding, geniet jij van koffie met volle en veelzijdige smaken.

De koffiebonen die bij dit smaakprofiel passen, komen uit de zogeheten koffiegordel. Daar ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 17 en 23 graden. En door de vele neerslag is de grond goed vruchtbaar. Ideaal voor de lekkerste koffiebonen!

Icoon dat gebruikt wordt op de Douwe Egberts website om bonen weer te geven.

Melangeren

Het is belangrijk dat de koffiemeesters de juiste bonen selecteren voor een Intens smaakprofiel. Het gaat hierbij om koffiebonen die goed tegen een lang brandproces kunnen. Dit selectieproces heet melangeren. Nieuwsgierig welk effect melangeren heeft op jouw koffie?

icoon dat gebruikt wordt om het koffie brand proces weer te geven.

Branden

De koffie uit een Intens smaakprofiel krijgt een eigen smaak door het lange brandproces. Dit proces maakt de koffieboon niet alleen donker van kleur, maar verandert ook de smaakbeleving. De koffie krijgt een volle smaak, waarin bittere en zoete accenten elkaar afwisselen. Wil jij meer weten over brandingsprocessen?

Koffie die perfect aansluit op een Intens smaakprofiel

Koffie smoothie met chocola en banaan

Hoe jij jouw Intense koffie een tikkeltje specialer maakt

Wij dagen jou uit om met je kopje koffie nog een stapje verder te gaan. Probeer de Koffiesmoothie met havermout! De combinatie van de volle koffie, fruittinten en cacao, zal je versteld doen staan.


Smaakprofiel Verfijnd

Zacht & harmonieus

Lees meer

Smaakprofiel Rond

Rijk & evenwichtig

Lees meer

Smaakprofiel Espresso

Sterk & complex

Lees meer